Alfa Romeo готує електричний кросовер Stelvio Quadrifoglio

Alfa Romeo готує електричний кросовер Stelvio Quadrifoglio

13 квітня 2024
0

Наступним Alfa Romeo зі значком Quadrifoglio стане майбутній електричний кросовер Stelvio, який буде представлено наступного літа. Керівник італійського автовиробника Жан-Філіп Імпарато ще в 2022 році розповів Auto Express, що високий попит клієнтів на високопродуктивний Tonale може переконати його дати завдання інженерам створити таку модель.

Відомо, що електричний кросовер Stelvio є наступним кроком у плані італійського автовиробника щороку випускати нову модель. Новинка дебютує влітку 2025 року на платформі STLA Large, і виготовлятиметься в Італії.

Імпарато повідомив, що поточна вихідна потужність флагманської версії електричного кросовера у версії Quadrfioglio становить 941 к.с.

«Це цифра на даний момент. Якщо ми зможемо досягти 1000 к.с., тоді ми це зробимо, але я не зовсім впевнений, що це першочерговий пріоритет для компанії чи клієнтів», - додав він.

За його словами, головний пріоритет при створенні нового авто від Alfa Romeo - це отримати повну заміну машині з ДВЗ.

«Це означає, що ти їдеш, зупиняєшся, заряджаєшся, п'єш каву, їдеш далі. Якщо вам доведеться чекати дві години, щоб зарядити авто, це вбиває все. Якщо вам доводиться їхати зі швидкістю 130 км/год, коли повз вас проїжджають Fiat Panda або фургони, що їдуть швидше за вас, це вбиває все», - зазначив Імпарато.

Очікується, що новий Alfa Romeo Stelvio використовуватиме бортову систему на 800 вольт та підтримуватиме надшвидку зарядку потужністю до 270 кВт, а також матиме акумулятор, який, принаймні, у більш скромних версіях, забезпечуватиме запас ходу понад 700 км.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація