Британка проїхала із Лондона до Нігерії на маленькому міському Peugeot

Британка проїхала із Лондона до Нігерії на маленькому міському Peugeot

13 квітня 2024
0

Пелумі Нубі з Лондона здійснила складну мандрівку. На своєму мініатюрному хетчбеку Peugeot 107 вона проїхала із Великої Британії до Нігерії. Про це розповідає CNN.

29-річна Пелумі Нубі з дитинства проживає у Великій Британії, проте народилася в столиці Нігерії Лагосі. Автопробігом вона вирішила з'єднати два міста, які є рідними для неї.

На мандрівку надихнув приклад нігерійця Кунле Адеянджу, який проїхав із Лондона до Лагоса на велосипеді. Пелумі Нубі вирішила продемонструвати, що подібні подорожі можуть бути легкими, безпечними та цілком здійсненними.

Пелуні Нубі вже відвідала понад 80 країн світу й раніше мандрувала Африкою на громадському транспорті та позашляховику. На цей раз вона вирішила не витрачати кошти на дороге авто і обрала свій маленький Peugeot 107 на прізвисько Лумі.

Компактний хетчбек модернізували - усередині облаштували міні кухню та спальне місце. У 2023 році британка вирушила в пробну поїздку на своєму із Лондона на озеро Комо в Італії.

Звісно, новий автопробіг виявився значно складнішим. Пелуні Нубі відвідала 17 країн та подолала 10 000 км. Їй вдалося без проблем проїхати через Європу та навіть перетнути пустелю Сахара, проте на в'їзді в Кот-д'Івуар Нубі вночі врізався в припарковану вантажівку. Вона не постраждала, проте авто отримало серйозні пошкодження.

Аварія затримала британку, проте набагато більше їй довелося очікувати в чергах на кордонах. Зокрема, вона застрягла на 48 годин на в'їзді до Ліберії.

Пелуні Нубі публікувала фото й відео з подорожі в Instagram і YouTube та була вражена підтримкою, яку вона отримувала. Водночас, вона зізнається, що попри знайомства з новими людьми, вона відчувала себе самотньою.

«Взаємодія з суспільством і людьми була просто неймовірною. Так, ти знайомишся з новими людьми, але тобі не вистачає маминої їжі та ліжка», - зауважила вона.

Пелуні Нубі не збирається зупинятися. Наступна ціль - проїхати з Лагоса до ПАР, проте на цей раз британка все-таки обере позашляховик. А для Peugeot 107 планує створити маленький музей.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація