«Бюджетна» Tesla Model 2 стане на конвеєр у 2025 році

«Бюджетна» Tesla Model 2 стане на конвеєр у 2025 році

16 березня 2024
0

Обіцяний ще кілька років тому «дешевий» електромобіль Tesla запустять у виробництво наприкінці 2025 року. У серію Project Redwood піде під ім'ям Model 2. Очікується, що новий «бюджетник» дозволить компанії закріпитися у більш конкурентному сегменті вартістю менше 32 тисяч доларів.

Завдяки Model 2 виробник розраховує повернути лідируючу позицію на світовому ринку електромобілів. В останньому кварталі минулого року вона перейшла BYD. Як було обіцяно акціонерам, загальний тираж Tesla Model 2 за всі роки виробництва досягне 700 мільйонів одиниць. Для порівняння за 58 років найпопулярніший автомобіль у світі Toyota Corolla розійшовся тиражем трохи більше 50 мільйонів одиниць.

Зі слів голови компанії Ілона Маска, розробка Tesla Model 2 розпочалася ще 2020 року. Але перші подробиці про новинку з'явилися лише наприкінці минулого. Тоді ж було оголошено, що виробництво моделі розпочнеться у 2025 році. Наразі компанія веде перемовини з постачальниками запчастин.

Доступний цінник Model 2 забезпечить радикально новий виробничий процес під назвою «Unboxed». Як стверджують у Tesla, він дозволить скоротити витрати на складання та час виробництва на 50%. Фактично на кожному етапі з виробничого процесу виключать не потрібні переміщення автомобіля чи його компонентів по виробничій лінії. Наприклад, сидіння будуть прикріплені безпосередньо до акумуляторного блоку під підлогою. Ця конструкція встановлюватиметься в частково забарвлений кузов, щоб уникнути необхідності знімати та встановлювати заново двері.

Зменшити вартість автомобіля дозволить використання акумуляторного блоку наступного покоління. Вміст карбіду кремнію у ньому знижено на 75%. Також компанія зменшить вміст рідкісноземельних металів у своїх нових двигунах.

Інформація про силову установку Tesla Model 2 не розголошується. Очікується, що «бюджетник» запропонують із одним та двома двигунами. За деякими даними, в основу Model 2 ляже нова платформа, відмінна від тієї, яку використовують Model 3 та Model Y.

Оскільки основним ринком бюджетної новинки буде Європа, виробництво налагодять на заводі в Німеччині.

Джерело: Авто Центр
Фото: Autocar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація