Екологічні норми Євро5 будуть діяти до 2020 року

Екологічні норми Євро5 будуть діяти до 2020 року

08 червня 2017
3

На пленарному засіданні 8 червня 2017 року народні депутати підтримали законопроект №5624 «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів» щодо посилення адаптаційної спроможності та поетапного запровадження в Україні міжнародних екологічних вимог до транспортних засобів.

За проект проголосувало 243 депутатів, проти – 1. Закон проголосовано в цілому.

В законопроекті говориться, що перша реєстрація транспортних засобів (нових або вживаних) в Україні можлива, якщо автомобіль відповідає екологічнім нормам не нижче рівня ЄВРО-6 з 1 січня 2020 року, за винятком транспортних засобів, вироблених в Україні або ввезених на митну територію України до 31 грудня 2019 року включно.

Раніше норми ЄВРО 6 мали вводитись з 1 січня 2018 року. До цього моменту будуть діяти норма ЄВРО 5.

Таким чином, українські громадяни можуть ввозити автомобілі з 2010 року випуску та платити за них знижені ставки акцизу ще протягом 2018 року. Якщо б закон не був прийнятий, ввозити можна було б лише автомобілі з нормами ЄВРО 6, тобто виготовлені не раніше 2015 року випуску. Окрім того, не всі виробники з Азії та Європи виробляють автомобілі з нормами ЄВРО 6.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Shep  

чего и следовало ожидать

+1-1ВІДПОВІСТИ  
technoman  

В 2020 все будем езить на электромобилях

-1ВІДПОВІСТИ  
Ябадабаду  

technoman, однозначно, буквально через два года все владельцы ржавых жигуляторов и прочей ... где-то раздобудут несколько десятков тысяч долларов и прикупят по электромобилю. Хотя есть и более реальный вариант: прилетит вдруг волшебник в голубом вертолете и...

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація