Електротранспорту в Україні - бути!

18 травня 2016
3
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Компанія «Євроіндекс» оголошує про запуск нового проекту — першої в Україні виставки електромобілів Plug-In Ukraine, що відбудеться з 10 по 12 червня у столичному виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза». Співорганізатор виставки — проект emobilis. Партнером Plug-In Ukraine виступає Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів.

У вересні 2015 року в світі було досягнуто психологічно важливої позначки — продано перший мільйон електромобілів, загалом на кінець 2015-го було реалізовано 1,3 млн. електрокарів. Найбільше зростання продажів продемонстрували Данія, Нідерланди, Швеція та Китай. За оцінками експертів, до 2020 року кількість «зелених» авто складатиме 15 – 20 млн. одиниць.

Дорогами України сьогодні їздять понад 1000 електромобілів. У 2016 році парк електромобілів в Україні збільшується в середньому на дві машини на день. Серед головних стимулів — скасування ввізних мит та додаткового імпортного збору, що призведе до помітного здешевлення електромобілів на українському ринку. Більш того, бізнес і Мінекономрозвитку лобіюють ще й тимчасове скасування імпортного ПДВ на 20% до 2020 року. Беручи до уваги темпи зростання світового ринку, за даними експертів, до 2020 року в Україну будуть імпортуватися понад 10 тис. електрокарів щороку, до 2025-го щорічний імпорт перевищить 100 тис., а після 2025 року — складе 10% від загальної кількості автомобілів.

Один з найбільш вагомих плюсів електромобілів — екологічність. Електромобіль не виробляє шкідливих викидів у навколишнє середовище, що актуально на сьогодні, особливо у великих містах, де транспорт виробляє понад 80% усіх шкідливих викидів. За даними експертів, якщо кількість електромобілів на дорогах країни досягне 10% від загальної кількості авто, перед Україною відкриються вагомі можливості — скорочення викидів СО2 на 2,5 млн. тон на рік, зменшення імпорту палива, формування нових ринків, створення власного виробництва електромобілів.

Однак стримують просування «електричок» на вітчизняний ринок непродумана податкова політика, відсутність законодавчої бази, державної програми підтримки і належної інфраструктури для електромобільного транспорту. За даними Plugshare.com, в Україні працюють лише близько 100 електрозаправних станцій, в основному у містах-мільйонниках, а на трасах електроАЗС розташовані переважно на заході країни.

Виставка Plug-In Ukraine стане платформою для розробки стратегії розвитку «чистого» транспорту в Україні, створення цивілізованого ринку електромобілів, розвитку інфраструктури, популяризації в українському суспільстві екологічно безпечного виду транспорту. Виставка покликана об'єднати на єдиному майданчику усіх гравців ринку: дилерів, виробників і постачальників електротранспорту, зарядних станцій, запчастин і витратних матеріалів, сервісні компанії.

Plug-In Ukraine 2016 презентує електромобілі, електромотоцикли, мопеди, скутери, електровелосипеди, електромобілі для дітей, зарядні станції, акумулятори, двигуни, контролери, аксесуари (кабелі, перехідники тощо), кредитування. Про участь у виставці Plug-In Ukraine 2016 заявили понад 30 компаній.

Ділова програма Plug-In Ukraine 2016 об’єднає заходи для фахівців галузі та шанувальників електрокарів. У конференц-залах відбудуться круглий стіл, присвячений питанням розвитку електротранспорту в Києві; робоча зустріч «Виробництво електротранспорту в Україні. Дорожня карта». На території виставки працюватиме Спікер-зона для презентації новинок ринку електротранспорту. На відкритому майданчику виставкового центру в усі дні Plug-In Ukraine відбуватимуться тест-драйви електромобілів, мотоциклів, електровелосипедів, дитячого електротранспорту, зарядних пристроїв, а також пройде парад власників електромобілів.

Найповнішу інформацію про виставку Plug-In Ukraine 2016 та поточні події ви отримаєте на сайті www.pluginua.org та на сторінці у Facebook www.facebook.com/PlugInUa. Контактна особа: Марина Клішина, PR-менеджер, компанія «Євроіндекс». E-mail: klishina@eindex.kiev.ua, тел.: (67) 509-7016.

Джерело: Plug-In Ukraine

Обговорення новини

likarenkos  

электромобили есть, осталось дороги для них сделать нормальные )))

+3ВІДПОВІСТИ  
Орнест  

уже давно есть называется тролейбас)))

+7ВІДПОВІСТИ  
Omega78  

Даёшь междугородние троллейбусные рейсы! Ударим электрификацией трасс по бездорожью и разгельдяйству!

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація