Електричний Cadillac Escalade iQ отримає розтягнуту версію

Електричний Cadillac Escalade iQ отримає розтягнуту версію

12 лютого 2024
0

Величезний електричний Cadillac Escalade iQ стане ще більшим. У розмові з виданням Car and Driver представник Cadillac підтвердив, що у електричного позашляховика Escalade iQ з'явиться подовжена версія з приставкою L. І без того значних розмірів електромобіль отримає розтягнуту колісну базу, внаслідок чого стане найбільшим позашляховиком у лінійці Cadillac. Терміни виходу новинки на ринок не уточнюються, проте журналісти припускають, що це станеться протягом 2024 року.

Розтягнута версія зі збільшеною на 105 мм колісною базою вже є у бензинового Escalade. Вона називається Escalade ESV, і її довжина становить понад 5,76 метра, що на 384 міліметри довше за звичайний Escalade. Електричний позашляховик у довжину досягає 5,69 метра, тобто на лічені сантиметри коротше за довгообазний паливний Escalade. А з появою L-версії він стане ще більшим.

Escalade iQ дебютував у серпні 2023 року. У його основі лежить платформа Ultium з 800-вольтовою електричною архітектурою, а силові установки він ділить із електричним пікапам GMC Hummer EV. У рух iQ приводять два мотори, встановлені на передній і задній осях, їх сумарна віддача складає 687 кінських сил, а короткочасно потужність може бути збільшена до 761 сили. Ємність батареї - 200 кіловат-годин, розрахунковий запас ходу на одній зарядці - 724 кілометри за циклом EPA.

У позашляховика 175-міліметровий дорожній просвіт, але залежно від налаштувань підвіски він може бути збільшений на 25 міліметрів або зменшений на 50. Заявлено повнокероване шасі, яке дозволяє Escalade IQ їхати по діагоналі - максимальний кут відхилення задніх коліс становить 10 градусів.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація