Ford суттєво відкладає виробництво авто на електротязі

Ford суттєво відкладає виробництво авто на електротязі

05 квітня 2024
0

Компанія Ford оголосила, що відкладає запуск електромобілів наступного покоління на складальному заводі в Онтаріо та планує суттєво розширити модельну лінійку гібридів.

Новий трирядний електричний позашляховик буде представлений у 2027 році - на два роки пізніше, ніж спочатку планували у Ford. Представники автовиробника зазначали, що додатковий час дозволяє «споживчому ринку трирядних електромобілів розвиватися далі».

Тим часом Ford заявив, що прогрес на заводі електромобілів у Теннессі йде за планом. Компанія встановлює 4000 тон штампувального обладнання для наступного електричного пікапа Ford. Американський автовиробник планує розпочати поставки нового електропікапа у 2026 році та поступово нарощуватиме виробництво.

Зазначається, що Ford також змінює свою стратегію, намагаючись розширити модельний ряд гібридів. До кінця десятиліття компанія планує запропонувати гібридну версію для кожної моделі у лінійці «Форда».

Продажі електромобілів Ford за перші три місяці року зросли на 86%. Цього виявилось достатньо, щоб зайняти друге місце на ринку електромобілів після Tesla. У першому кварталі 2024 року американський автовиробник продав 20 233 електромобілів, випередивши конкурента General Motors з 16 425 поставленими авто.

Ford F-150 Lightning залишився найбільш продаваним електричним пікапом, його продажі зросли на 80% порівняно з минулим роком. Продажі Mustang Mach-E зросли на 77% порівняно з минулим роком і досягли 9589 штук, що зробило його другим за продажами електричним кросовером у США після Model Y від Tesla.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація