Ford запатентував унікальний проектор для ігор у електромобілях

Ford запатентував унікальний проектор для ігор у електромобілях

16 березня 2024
0

Американський автовиробник запатентував доволі незвичний проектор. У патенті, який CarBuzz виявив у Бюро патентів і торгових марок США, компанія Ford описала систему, яка перепрофілює наявне обладнання автомобіля для ігор, коли машина не рухається.

Фари діятимуть як проектори для всіх ігрових зображень, а наявне обладнання в автомобілі (або додаткові пристрої, такі як смартфони чи контролери PlayStation) використовуватиметься для керування ігровими функціями.

Ігри в автомобілях не є чимось новим. Tesla була однією з перших, хто представив концепцію, яка поширилася в автомобільній промисловості, і навіть BMW долучилася до цієї дії.

На думку інженерів Ford, за допомогою матричних світлодіодних фар високої чіткості можна легко спроектувати надзвичайно чітке зображення на плоску поверхню.

Вважається, що ближнє світло фар можна використовувати для проектування зображень на дорогу чи порожню стоянку, а якщо поруч є плоска стіна, можна використовувати дальнє світло для ще більш чіткого зображення. У патенті навіть згадується можливість компенсувати слабке освітлення, наприклад, під час туману чи дощу.

У патенті зазначено, що для взаємодії з грою можна використовувати існуючі елементи керування, такі як кермо, сенсорні дисплеї або кнопки. Рульове колесо, якщо його поєднати з системою рульового керування, потенційно може використовуватися в гоночних іграх. У патенті говориться про те, що такою грою, як Tetris, можна керувати за допомогою одного елемента керування, наприклад, кнопки або ручки, яка використовується для системи круїз-контролю.

Якщо з будь-якої причини автомобіль почне рухатися, гра миттєво автоматично вимкнеться і не перезапуститься, доки середовище не буде визнано безпечним і машина зупинена - перевірки, які будуть завершені щоразу, коли буде запущено гру.

Ця технологія явно призначена для того, щоб скоротити час під час очікування зарядки такого електромобіля, як Mustang Mach-E, але з огляду на темпи, з якими технології заряджання вдосконалюються, ми сумніваємося, що ця ідея коли-небудь буде вартою запровадження у виробництво.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація