Honda планує різко збільшити випуск електромобілів

Honda планує різко збільшити випуск електромобілів

26 квітня 2024
0

Honda нарешті приєднується до світової гонки виробників електромобілів та оголосила про значні інвестиції в розмірі 11 мільярдів доларів для будівництва чотирьох нових заводів з випуску авто на електротязі у Канаді. Історичні інвестиції будуть використані для створення лінійки підприємств, які зможуть щорічно виготовляти 240 000 електромобілів Honda для США та Канади.

Зазначається, що потужність нового заводу з випуску тягових акумуляторів становитиме 36 ГВт.год на рік. Очікується, що виробництво машин на нових підприємствах почнеться вже у 2028 році.

На додаток до заводу електромобілів і заводу акумуляторів, Honda побудує завод активних катодних матеріалів і прекурсорів через спільне підприємство з POSCO Future M. Другий завод планується творити у співпраці з Asahi Kasei Corp.

Джастін Трюдо, прем'єр-міністр Канади, сказав, що інвестиції Honda «змінять правила гри для виробництва в Канаді». За його словами, завдяки повному ланцюжку постачання Honda планує скоротити витрати більш ніж на 20%.

Honda прагне, щоб до 2040 року на електромобілі та водневі авто припадало 100% продажів автомобілів. Honda також інвестувала 700 мільйонів доларів у переоснащення трьох заводів в Огайо, щоб вони стали центром майбутнього виробництва електромобілів та акумуляторів для електромобілів.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація