Ілон Маск спровокував стрімке зростання акції Tesla

Ілон Маск спровокував стрімке зростання акції Tesla

24 квітня 2024
0

Компанія Ілона Маска Tesla зафіксувала новий стрибок на фондовій біржі. При цьому напередодні виробник електрокарів оприлюднив фінансовий звіт, який не виправдав очікувань.

У першому кварталі 2024 року Tesla зафіксувала падіння доходів на 9%. Це найбільший спад з 2012 року. Крім того, компанія не виправдала прогнозів аналітиків, оскільки Tesla потерпає від наслідків тривалого зниження цін. Проте на динаміку акцій на біржі вплинула нова заява Ілона Маска.

Що сказав Ілон Маск

Акції Tesla зросли в ціні після того, як гендиректор виробника електрокарів Tesla повідомив інвесторам, що виробництво нових та доступних моделей електрокарів може початися раніше, ніж очікували.

За словами мільярдера, що компанія Tesla планує почати виробництво нових моделей на початку 2025 року або наприкінці поточного. Раніше прогнозували, що цей проєкт стартує лише у другій половині 2025 року. Ілон Маск також розповів про інвестиції компанії Tesla в інфраструктуру штучного інтелекту.

Динаміка акцій Tesla на фондовій біржі

На цьому фоні акції Tesla зросли в ціні на 13% за ніч. Проте з початку року цінні папери компанії просіли на понад 40%, досягнувши найнижчого рівня з січня 2023 року. Позиції виробника електрокарів суттєво ослабли на тлі таких факторів:

  • Постійні знижки, які пропонує компанія;
  • Побоювання щодо постачання;
  • Конкуренція з Китаєм.

На момент створення цього матеріалу, акції Tesla торгуються на рівні 145 доларів за штуку. Ринкова капіталізація компанії наразі становить 460,77 мільярда доларів, згідно з даними Yahoo!Finance.

Джерело: 24tv.ua
Фото: CNBC

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація