Карти Google почнуть самостійно боротися із заторами

Карти Google почнуть самостійно боротися із заторами

08 квітня 2024
0

Компанія Google розробляє нову функцію для свого додатка Google Maps, яка може допомогти запобігти заторам на дорогах. Ця функція запропонує водіям оптимальну швидкість руху в повільному трафіку, щоб знизити ймовірність виникнення заторів.

Нова функція буде інтегрована в додаток Android Auto, що дає змогу керувати смартфоном через автомобільну операційну систему. Вона працюватиме за принципом виявлення «фантомних заторів». Вони виникають, коли транспортний засіб рухається особливо повільно або змушений різко гальмувати, а транспортні засоби, що наближаються ззаду, також змушені знижувати швидкість або зупинятися. Це швидко створює затори, які можуть тривати по кілька годин.

Допомогти може функція навігації, яка реєструє положення водіїв і показує їм у навігаційному сервісі, яку швидкість слід підтримувати, щоб відстані між транспортними засобами були достатніми. Це дасть змогу уникнути заторів на дорогах.

Нова функція Google Maps надаватиме візуальні підказки на екрані пристрою, щоб водії могли регулювати швидкість свого руху для більш плавного потоку транспорту.

Технологія також використовує дані про загальний рух на дорогах, щоб передбачити можливі точки заторів і заздалегідь запропонувати альтернативні маршрути.

Винахідники цієї технології, Ніл Діллон і Танмей Вадхва, сподіваються, що їхня розробка допоможе поліпшити ефективність дорожнього руху і знизить негативний вплив автомобільних заторів на навколишнє середовище.

Однак незрозуміло, чи буде ця функція дійсно доступна в Картах Google. Ця концепція мала б сенс тільки в тому разі, якби всі транспортні засоби мали навігатор, що відображає швидкість. Ймовірно, мине кілька років, перш ніж цю ідею буде реалізовано.

Джерело: За Рулем

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація