KIA показала новий крос-хетч K4

KIA показала новий крос-хетч K4

01 квітня 2024
2

Після презентації однойменного седана корейська марка поділилася знімками п'ятидверного аналога і підтвердила: у США пропонуватимуть обидва типи кузова. Новий KIA K4 стане «глобальною» моделлю і замінить на ключових ринках середньорозмірні K3/Cerato/Forte. Позиціонування змінилося: якщо попередник загравав із хот-хетчами, то нова модель радше крос-хетч із яскраво вираженими захисними вставками.

Дизайн хетчбека KIA K4 показали на прикладі топверсії GT-Line зі «спортивними» бамперами та низькопрофільними шинами, але навіть у такого хетчбека пороги, колісні арки та нижня частина бамперів закриті пластиком. Втім, великі звіси, глянсові декоративні елементи та невеликий кліренс натякають: новинка створена для хороших доріг.

Технічних подробиць поки немає, але швидше за все хетчбек буде уніфікований з однойменним седаном. У такому випадку найпростіші KIA K4 отримають 2,0-літровий «атмосферник», варіатор та напівзалежну задню підвіску, а топкомплектації будуть доступні з турбомотором 1.6, 8-ступеневим «автоматом» та багатоважільною задньою підвіскою.

Очікується, що хетчбек KIA K4 надійде у продаж після седана з затримкою у кілька місяців. Це означає, що на північноамериканському ринку обидві моделі з'являться до кінця року. А ось у Південній Кореї, напевно, буде своя моторна гамма, причому продажі на батьківщині марки можуть початися навіть раніше, ніж у США.

Джерело: Мотор
Фото: KIA

Обговорення новини

ViacheslavL  

У нас такого не буде? Чи це прототип нового ceed?

ВІДПОВІСТИ  
Ser Gio  

ViacheslavL, в новині пише що це заміна K3/Cerato/Forte. Я думаю, якщо вам цей автомобіль приглянувся, то навіть якщо його в нас не буде офіційно, то вже є маса сірих дилерів, які залюбки приженуть його вам з Кореї

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація