Компанія Nissan готує електричну Micra

Компанія Nissan готує електричну Micra

19 квітня 2024
0

Компанія Nissan готує електричний варіант компактного хетчбека Micra. Очікується, що новинку представлять в кінці цього року. Micra EV буде представлена в лінійці Nissan як найдоступніший електромобіль.

Повідомлення про те, що Nissan готує доступну електричну модель з’являлись ще декілька років тому. Тоді компанія заявляла, що новий електромобіль буде розроблений Nissan й виготовлений Renault на спільній платформі альянсу.

Нещодавно Nissan прийняв новий бізнес-план «Arc» спрямований на «значне зниження витрат на електромобілі наступного покоління» завдяки партнерству та спільній розробці технологій. За планом японський автовиробник презентує 5 нових електромобілів.

Торік компанія інвестувала 3,8 мільярда доларів США у свій завод в Сандерленді, який буде виробляти електричні Juke, Qashqai та наступника Leaf.

Також Nissan вже веде роботу над електричною Micra EV, яка, як очікується, дебютує вже в цьому році. Новинка займе роль найдоступнішого електромобіля бренду. Повідомляється, що автомобіль матиме ту ж платформу AmpR, яку використовує Renault 5. Вірогідно, Nissan Micra також матиме 400 км запасу ходу та батареєю ємністю 52 кВт.год.

Подейкують, що новинка від Nissan може пропонуватись з меншою батареєю на 40 кВт.год, через що матиме меншу вартість. Журналісти Auto Express повідомляють, що Micra EV матиме дизайн, подібний до кросовера Ariya.

Компанія Nissan заявила, що прагне знизити витрати на свої нові електричні моделі на 30%. Автовиробник очікує, що його електромобілі досягнуть паритету в ціні з автомобілями, що працюють на бензині, до 2030 року.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація