Кращий SEAT Ibiza за всю історію

Кращий SEAT Ibiza за всю історію

02 лютого 2017
2
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:
  • Великий крок уперед в оновленні портфоліо компанії
  • Модель стала ще компактнішою і водночас просторішою
  • Широкий перелік комунікаційних можливостей та передових систем комфорту і безпеки
  • Дебют п’ятого покоління Ibiza, що базується на сучасній інноваційній платформі MQB A0

Марторель, 31 січня 2017 року. – Новий SEAT Ibiza вже тут: цей автомобіль вражає численними високотехнологічними функціями, винятковою динамікою і поліпшеною якістю інтер’єру, що став значно просторішим. Незважаючи на повністю оновлену зовнішність, найважливіша модель функціональністю, спортивними якостями та комфортом. Свіжий дизайн автомобіля є сучасним відображенням прогресивного характеру SEAT. Модель продовжує традиції бренда, проте її обриси стали чіткішими і більш спортивними, а досконалі поверхні вражають скульптурною пластикою виразних форм. Публічний дебют SEAT Ibiza п’ятого покоління відбудеться на наступному Женевському автосалоні, а в продаж модель надійде у червні 2017 року.

Таким чином, SEAT Ibiza являє собою цілковито нову модель, створену з надзвичайно амбітною метою – зробити великий ривок уперед в царині безпеки, дизайну, ходових якостей і комфорту. Такі вагомі якісні зміни уможливила нова модульна платформа MQB A0. Новий SEAT Ibiza першим серед моделей Volkswagen Group отримав цю платформу, що свідчить про неабияку роль SEAT у масштабах Групи і забезпечує численні переваги.

Модель пішла у серію в 1984 році і за короткий час перетворилась на культове авто у лінійці SEAT. Цей автомобіль випускається найдовше в історії бренда і є справжнім бестселером, адже за весь час продано понад 5,4 млн. екземплярів. Ibiza разом з моделями Leon та Ateca належить до трьох «стовпів» компанії, з опорою на які SEAT продовжує формувати підвалини для майбутніх успіхів бренда.

Компактніший, просторіший та більш економічний

Салон нового SEAT Ibiza став набагато місткішим. Крім цього, значно зросла жорсткість кузова і, відповідно, рівень безпеки. Ширина автомобіля збільшилась на неймовірні 87 мм, він на два міліметри коротший і на 1 мм нижчий за свого попередника, але головний результат змін у розмірах – ефектна зовнішність автомобіля, що наче притискається до землі. Основним джерелом таких змін є нова платформа MQB A0.

Ширина колії зросла на 60 мм спереду та 48 мм ззаду, у той час як відстань між осями збільшилась на 95 мм і становить 2564 мм. У результаті значно зріс рівень комфорту, адже новий SEAT Ibiza став просторішим усередині і ширшим зовні. Наприклад, пасажири заднього ряду зможуть насолоджуватись збільшеним на 35 мм місцем для ніг, тоді як висота над головою зросла на 24 мм спереду і на 17 мм ззаду. У свою чергу, сидіння нового SEAT Ibiza стали ширшими на 42 мм, що є одним із кращих показників для цього класу автомобілів. Об’єм багажника збільшився на 63 л, відтепер його загальна місткість становить 355 л, що є кращим результатом у сегменті. Ще одним свідченням ефективного поєднання дизайну і функціональності у моделях SEAT слугує зменшена висота порога багажного відсіку.

Усі двигуни, що пропонуються для нового SEAT Ibiza, відповідають екологічному стандарту Євро-6, вирізняються покращеною функціональністю та динамічними показниками, а також низьким рівнем витрати пального та шкідливих викидів. До переліку бензинових агрегатів входять три двигуни з алюмінієвим блоком циліндрів. Перший варіант являє собою 3-циліндровий двигун 1.0 TSI потужністю 95 або 115 к.с. з турбокомпресором, проміжним охолоджувачем та системою безпосереднього впорскування. Новий чотирициліндровий двигун 1.5 TSI потужністю 150 к.с. стане доступним наприкінці 2017 року. Високопродуктивні дизельні агрегати 1.6 TDI пропонуються у кількох варіантах потужності – 80, 95 та 110 к.с. Крім цього, нова платформа MQB A0 уможливила оснащення нового Ibiza двигуном 1.0 TSI, що працює на стисненому природному газі й розвиває потужність у 90 к.с. Варто зазначити, що SEAT першим серед автовиробників пропонує двигун такого типу для цього класу автомобілів. Асортимент доступних трансмісій включає 5-ступеневу МКП для моделей з двигунами потужністю до 95 к.с. включно, а для версій з потужнішими двигунами передбачена 6-ступенева трансмісія. Ще один з варіантів, доступних для нового SEAT Ibiza, – 7-ступенева коробка передач з подвійним зчепленням (DSG).

Нова платформа MQB A0 забезпечує виняткову динаміку, плавність ходу та комфорт, а також підвищену на 30% жорсткість на кручення. Новий SEAT Ibiza пропонується тільки у 5-дверному кузові, що відтепер вирізняється підвищеною функціональністю, а завдяки новому дизайну модель мало чим відрізняється від спортивної зовнішності 3-дверної версії. Крім цього, відбувся якісний стрибок в плані зниження рівня шуму, вібрацій та підвищення плавності ходу. Новий SEAT Ibiza пропонує розкіш, зазвичай притаманну автомобілям старших класів. До переваг моделі належать також підвищена маневреність в умовах міста, впевнена поведінка на звивистих ділянках та винятковий комфорт під час далеких подорожей.

Чотири варіанти комплектації та найсучасніші технології

Новий SEAT Ibiza буде доступний у чотирьох варіантах комплектації. До початкового рівня належать версії Reference і Style. Як топові позиціонуються комплектації FR та XCellence.

Комплектація FR включає найбільш повний перелік технологічного оснащення, що дозволяє повною мірою насолоджуватись динамікою моделі. Для цієї версії було розроблено унікальні елементи дизайну – задній дифузор, ексклюзивний передній бампер, спортивну підвіску та пакет для колірної стилізації екстер’єру, що включає елементи чорного кольору.

Комплектація XCellence орієнтована на нових клієнтів, що віддають перевагу більш вишуканому та ефектному дизайну в поєднанні з підвищеним рівнем комфорту та високотехнологічним функціональним оснащенням.

Обидва варіанти комплектації будуть мати однакову ціну і повинні стати кращим вибором для водіїв різних типів: FR підійде для тих, кому потрібен автомобіль з підкреслено спортивним характером, у той час як у комплектації XCellence основний акцент зроблено на комфорті, елегантності та високих технологіях.

Світлодіодна система фонового світла, що входить у комплектації FR та XCellence, пропонується у двох кольорах – червоному і білому. Використання світлодіодних джерел світла в інтер’єрі та зовнішніх світлових приладах – не просто естетична забаганка. Світлодіоди забезпечують набагато кращу якість світлового потоку та підвищену енергоефективність, що, у свою чергу, сприяє економії пального. Ibiza першим у своєму класі отримав повністю світлодіодне освітлення, що включає фари, підсвічування комбінації приладів, покажчики поворотів та задні протитуманні ліхтарі.

До відмінностей комплектації FR належать жорсткіша підвіска з двома режимами (Normal і Sport), що дозволяють адаптувати автомобіль до стилю керування водія або стану дорожнього покриття. Для версії XCellence підвіска з можливістю вибору режимів роботи та м’якшими параметрами стане доступною дещо пізніше.

Системи підтримки водія нового Ibiza включають елементи, що вже використовуються в моделях Leon та Ateca, але досить рідко зустрічаються в автомобілях такого класу. Зокрема, до переліку високотехнологічних помічників, якими може похизуватися новий SEAT Ibiza, увійшли система контролю дистанції спереду, асистент руху в заторах, адаптивний круїз-контроль, система комфортного доступу Keyless Access із пульсуючою кнопкою стартера, нове покоління передніх і задніх датчиків паркування, а також камера заднього виду, високоякісне зображення з якої виводиться на закритий скляною панеллю преміальний сенсорний екран 8". Слід сказати, що SEAT Ibiza вперше отримав великий інтегрований сенсорний екран з 8-дюймовою діагоналлю, що забезпечує повноцінну функціональність і не порушує гармонію інтер’єру.

До унікальних елементів оснащення салону належать бездротовий зарядний пристрій з підсилювачем GSM-сигналу. Якщо говорити про можливості підключення до мережі, то новий SEAT Ibiza – єдиний автомобіль, що має повний комплекс необхідних для цього технологій: Apple Car Play, Android Auto та Mirror Link. Компанія SEAT бореться за провідне положення на ринку «підключених» автомобілів і постійно працює над розробкою нових рішень у сфері забезпечення мобільності, що покликані спростити і полегшити користування можливостями «інтернетизованих» авто. В умовах постійних радикальних змін SEAT постійно працює над вирішенням проблем, пов’язаних із особливостями міської інфраструктури, транспортними мережами та використанням автомобілів у містах. Для цього компанія оснащує більшість своїх автомобілів відповідними технологіями.

Аудіосистема нового SEAT Ibiza представлена у партнерстві з Beats Audio – брендом, енергія та емоційність якого змінили підхід людей до прослуховування музики. «Серцем» системи слугує процесор цифрової обробки сигналу (DSP), а за передачу звуку на 7 динаміків преміум-класу відповідає 8-канальний підсилювач потужністю 300 Вт.

Платформа MQB AO

Передова технологія від Volkswagen Group, відома під назвою MQB (від нім. Modularer Querbaukasten – «модульна поперечна матриця»), забезпечує підвищену гнучкість при виробництві та широкі можливості для ефективного використання, дозволяючи виготовляти моделі одного сегменту з різними типами кузова та різною колісною базою на основі спільної платформи. Частина інвестицій та витрат SEAT у сфері досліджень і розробок була спрямована на адаптацію першої чином, SEAT першим серед компаній концерну отримав можливість використання цієї технології.

Завдяки збільшенню кількості деталей, що виготовляються методом гарячого штампування, вдалось зменшити вагу і підвищити жорсткість кузова, що позитивно вплинуло на динаміку та витрату пального. Зокрема, максимальну жорсткість кузова нового Ibiza гарантують 900 роботів, що виконують понад 4000 зварних точок. Поєднання методу точкового зварювання з лазерною технологією забезпечує чудовий результат – легкий кузов, конструкція якого вирізняється надзвичайною жорсткістю.

Дизайн: подальша еволюція спадщини SEAT

З огляду на більш ніж тридцятилітню історію та значущість моделі як головного «стовпа» бренда розробка дизайну 5-го покоління Ibiza виявилась дуже непростим завданням. Необхідно було забезпечити поєднання свіжого і молодіжного вигляду зі зрілістю та збалансованістю. Новий SEAT Ibiza виглядає саме так: ідеальні пропорції свідчать про сильний характер та спортивний норов. Автомобіль не просто зберіг характерні для усього сімейства SEAT риси, він являє собою новий рівень еволюції дизайнерської спадщини SEAT. Ідеї дизайнера стають зрозумілими з першого погляду. Можна з упевненістю сказати, що цей автомобіль – взірець найкращого дизайну SEAT у сегменті A0.

У передній частині кузова про належність нового авто до сімейства SEAT відразу свідчать повністю світлодіодні трикутні фари та ефектна графіка денних ходових вогнів. Доповненням до логотипа, що гордо красується на передній решітці, виступають дві характерні лінії на капоті та невелика виїмка у хромованому обрамленні решітки. Перехресні лінії дизайну посилюють враження від динамізму автомобіля і візуально підкреслюють його впевнену поставу.

Передні та задні звиси моделі дуже короткі, а колеса розташовані практично по кутках автомобіля, що забезпечує спортивну динаміку, керованість та стійкість. Збільшена колісна база і форма вікон підкреслюють розміри нового Ibiza, а традиційні для SEAT подвійні виштамповки по всій довжині кузова додатково увиразнюють зовнішність моделі, створюючи ефект об’єму. У ретельно продуманих обрисах кузова чіткі лінії бездоганно поєднуються з гладенькими поверхнями. Напрочуд елегантним штрихом виглядають нові колісні диски діаметром до 18", що пропонуються у двох кольорах.

Задня частина автомобіля також виконана у кращих традиціях Ibiza. Задні ліхтарі заходять на боковини кузова і слугують ефектним доповненням до верхніх виштамповок, що завдяки ідеальним пропорціям та унікальному дизайну забезпечують фантастичну аеродинаміку. Потужні лінії кришки багажника та бампера підкреслюють широку поставу автомобіля, створюючи враження монолітності, а задні рефлектори акцентують увагу на його приземкуватості. Елементи комплектації FR, такі як патрубки випускної системи по обидва боки заднього бампера, дозволяють повніше розкрити спортивний характер авто. Комплектація XCellence включає хромовані елементи оздоблення, що підкреслюють вишуканість та досконалість моделі.

Салон автомобіля має багато спільного з моделями SEAT Leon та Ateca, проте цього разу на пасажирів очікує нове бачення концепції дизайну. Більше візуальної напруги, більше високотехнологічних елементів, вивірених ліній та простих пропорцій: завдяки цьому в око відразу впадає елегантний стиль і поліпшена якість, а використання нових матеріалів дозволило зберегти молодіжний і динамічний характер автомобіля. В структурному плані об’єктом особливої уваги розробників стали горизонтальні пропорції салону та його поділ на окремі функціональні зони. Один із прикладів – збільшена висота центральної консолі, що позитивно позначилось на рівні ергономіки та безпеки. У такий спосіб конструктори прагнули забезпечити ідеальне співвідношення між окремими елементами та підсилити відчуття простору і комфорту.

Усі органи керування та прилади розташовані навколо водія на якомога більшій висоті, щоб для користування ними не потрібно було відривати погляд від дороги. Кнопка стартера знаходиться на тому ж місці, що й у Leon чи Ateca – ліворуч від важеля КПП. Таке положення забезпечує максимальну зручність користування. Першокласна якість найдрібніших деталей нового SEAT Ibiza мимохідь викликає асоціації з моделями вищого рівня. Цьому сприяють як численні можливості персоналізації та вибору кольору світлодіодної системи фонового світла, так і високотехнологічне оснащення, таке як 8-дюймовий сенсорний екран і технологія Full Link. Захист салону бере на себе фільтр Air Care, який забезпечує цілковиту ізоляцію пасажирів від різноманітних алергенів і повну відсутність будь-яких забруднювачів.

Довершений дизайн, динамічні ходові якості та виняткова керованість, відчуття неймовірної стійкості та впевненості на дорозі, значно поліпшена якість матеріалів оздоблення інтер’єру, напрочуд безпечні і прості в користуванні технології, просторіший салон: поєднайте усі ці переваги, і ви отримаєте новий SEAT Ibiza – дійсно привабливий варіант, та ще й за найкращою ціною.

За додатковою інформацією звертайтесь до менеджерів автосалону Авто-Київ за тел.: 044 490 10 97, www.seat.kiev.ua

ДП «АВТО-КИЕВ» ДП «АВТО-КИЕВ»

ДП «Авто-Київ» перший і єдиний концептуальний автоцентр SEAT В Україні.

перейти на сторінку компанії
Джерело: ДП «АВТО-КИЕВ»

Обговорення новини

forgiven  

А слідуюче покоління буде ще кращим.....

+3-1ВІДПОВІСТИ  
lotus 4000  

Няшна

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація