Культовий Jaguar 80-х повернули у виробництво

Культовий Jaguar 80-х повернули у виробництво

01 травня 2024
0

Знаменитий Jaguar XJS повертається на ринок. Спортивне купе відродили та почнуть випускати із кінця 2024 року. Про це повідомляється на сайті британської компанії TWR.

Саме це ательє випускатиме новий Jaguar XJS, який назвали TWR Supercat. Планують зібрати 88 купе (ця цифра вказує на перемогу Jaguar у гонці в Ле-Мані 1988 року) та продавати їх за 282 000 доларів.

У TWR відтворили не серійний Jaguar XJS, а його тюнінговану версію від ательє Lister - подібні авто випускали малими серіями у 80-ті. Над проєктом працювали відомі дизайнери Кизил Салім і Магнус Вокер.

За основу беруть оригінальне шасі Jaguar XJS, проте практично всі кузовні панелі спроєктовані з нуля. У TWR Supercat розширені крила, агресивний обвіс, великі дифузор і спойлер. Фари та ліхтарі отримали діодну оптику.

Салон TWR Supercat тримають у секреті, як і його динамічні характеристики. Відомо лише, що двигун V12 доповнять компресором, що збільшить його потужність до 600 сил. У парі з ним працює 6-ступінчаста механічна КПП.

Jaguar XJS випускали з 1975 по 1996 рік, і він став наступником знаменитого E-Type. Розкішні купе та кабріолет комплектували двигунами потужністю до 333 к.с.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація