Mazda розробляє новий електричний седан

Mazda розробляє новий електричний седан

21 березня 2024
0

Компанія Mazda патентує в Євросоюзі назву «Mazda 6e» та логотип «6e». Це означає, що Mazda6 у новому поколінні, мабуть, стане електричним седаном.

Mazda6 - це автомобіль середнього класу. Його перше покоління з'явилося у 2002 році. Наразі покупцям пропонують третє покоління цієї моделі. Щоправда, Mazda6 третього покоління вже застаріла, оскільки вона з'явилася у 2012 році. Так, цей автомобіль кілька разів оновлювали, особливо серйозно у 2017 році. Але випуск моделі нового покоління вже давно назрів.

Очікується, що Mazda6 третього покоління знімуть із конвеєра у квітні 2024 року. До речі, цей автомобіль з 2021 року не продають у США (натомість американцям за останні кілька років запропонували декілько нових кросоверів та позашляховиків компанії Mazda - CX-50, CX-70 та CX-90), але в Європі він ще залишився.

Це трохи дивує, адже багато автовиробників останнім часом відмовляються від седанів на користь кросоверів. У США, наприклад, седани вже давно не мають того великого попиту, який був раніше. Американці вважають за краще їздити на кросоверах, позашляховиках та пікапах. У Європі теж знижуються продажі седанів, а продажі кросоверів, навпаки, збільшуються.

До того ж давайте згадаємо, що Mazda завжди обережно підходила до електромобілів. У той час, як більшість автовиробників інвестують величезні кошти у розробку та випуск електрокарів, компанія Mazda у цьому не дуже активна.

Якщо врахувати все це, то не можна впевнено сказати, що Mazda готується випустити на ринок новий електричний седан. Навіть незважаючи на те, що в Європі патентують назву «Mazda 6e» та логотип «6e». Про плани Mazda знає лише керівництво цієї компанії. Тим не менш, на наш погляд Mazda6 з електричною силовою установкою могла б мати гарний попит у багатьох країнах.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація