Mercedes Vision EQXX встановив новий рекорд запасу ходу

Mercedes Vision EQXX встановив новий рекорд запасу ходу

15 березня 2024
0

Електромобіль Mercedes-Benz Vision EQXX продовжує встановлювати рекорди запасу ходу. Нещодавно він продемонстрував, що здатен проїхати 1319 км без підзарядки. Про це повідомляється на офіційному сайті Mercedes-Benz.

Рекордний заїзд організували на трасі в Аравійській пустелі. За 14 годин 42 хвилини новий Mercedes Vision EQXX подолав 1010 км і після цього заряду батареї вистачало ще на 309 км.

Середня швидкість автопробігу склала 49,3 км/год. Електромобіль Mercedes Vision EQXX продемонстрував рекордно низьке енергоспоживання - 7,4 кВт.год на 100 км.

Фактично електрокар Mercedes-Benz побив власне ж досягнення - у 2022 році він зміг продемонструвати запас ходу 1202 км та споживання 8,3 кВт.год на 100 км. Допомогли покращити рекорд сонячні батареї на даху - у пустелі вони ефективніші.

Mercedes Vision EQXX поки вважається прототипом, але в 2025 році перетвориться на серійну модель, яка стане наступником Mercedes-Benz CLA.

Електромобіль Mercedes обладнаний 204-сильним мотором із низьким енергоспоживанням та надзвичайно обтічний - має низький аеродинамічний коефіцієнт 0,17.

До того ж, за рахунок карбону електрокар не дуже важкий - 1750 кг. Завдяки такій конструкції він демонструє рекордний запас ходу із відносно невеликою батареєю на 100 кВт.год.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація