Мінівен Toyota Alphard отримав «чотири зірки» від JNCAP

Мінівен Toyota Alphard отримав «чотири зірки» від JNCAP

20 березня 2024
0

Мінівен Toyota Alphard пройшов перевірку на безпеку за японською методикою JNCAP. Оцінка моделі 181,78 балів із 197 можливих, що відповідає 92%. Оцінка Alphard - чотири зірки з п'яти максимальних.

Протокол JNCAP передбачає два тести на фронтальні удари: об бар'єр, що деформується, на швидкості 64 км/год з 40-відсотковим перекриттям та об бар'єр, що не деформується, на швидкості 55 км/год. Також тести включають бічний удар, імітацію наїзду на пішоходів та стендову перевірку крісел (імітація наїзду ззаду). Плюс до цього експерти перевіряють роботу систем превентивної безпеки, виклику екстрених служб та деяких інших.

Тести на активну та пасивну безпеку мінівен пройшов практично бездоганно. Alphard своєчасно сповільнювався й зупинявся перед перешкодами та не продовжував рух доки вони не були усунені. Це стосується як транспортних засобів, так і пішоходів та велосипедистів, у тому числі й у темний час доби.

Силова конструкція автомобіля чудово витримала удари всіх типів. Усі утримуючі системи спрацювали належним чином. Але не обійшлося й без несподіванок. Під час бокового удару мінівен не встояв і перекинувся на бік. У підсумковому протоколі краш-тестів падіння Alphard не зафіксовано. За регламентом JNCAP це вважається великим недоліком.

Оцінку мінівену зрізали за травмонебезпеку для пішоходів. У короткого капоту Toyota Alphard дуже маленьке співвідношення площі піддатливої поверхні до довжини твердих країв.

Джерело: Авто Центр
Фото: NASVA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація