На український ринок вийшов оригінальний китайський електрокар

На український ринок вийшов оригінальний китайський електрокар

03 листопада 2023
0

В Україні надходить у продаж новий ORA 03, також відомий як Good Cat або Funky Cat. Нестандартний електромобіль раніше вже бачили в Києві, а тепер модель офіційно представлена в нашій країні. Її подробиці розкрили на сайті українського представництва Haval.

Річ у тім, що бренд ORA, як і Haval, належить концерну Great Wall. Примітно, що електрокар навіть вийшов на європейський ринок і навіть отримав 5 зірок у краш-тестах EuroNCAP.

Електромобіль ORA 03 - 4,2-метровий хетчбек з оригінальним дизайном у ретростилі. У нього плавні обводи кузова і великі круглі фари в дусі Volkswagen Beetle. Стандартними є 18-дюймові диски.

У салоні ORA 03 2023 шкіра та класичні хромовані кнопки поєднуються з сучасними 10,25-дюймовими дисплеями на передній панелі. Об'єм багажника хетчбека становить 228-858 л.

Китайський електромобіль ORA 03 оснащений 171-сильним мотором на передній осі. Він здатний розігнатися до 100 км/год за 8,5 с і розвинути 160 км/год.

На вибір запропоновано літій-залізо-фосфатні батареї ємністю 47 і 63 кВт?год: запас ходу становить 401 і 501 км, відповідно. Зарядка у швидкому режимі на 80% займає до години.

Новий ORA 03 в Україні коштує від 1 175 000 гривень. Базова комплектація Comfort доволі багато оснащена - безключовий доступ, клімат-контроль, датчики світла та дощу, камери кругового огляду. Також передбачені адаптивний круїз-контроль, системи автоматичного гальмування, утримання в смузі та розпізнавання дорожніх знаків.

Дорожчий варіант Top (1 470 000 гривень) додає паркувальний автопілот, а також електропривод, підігрів, вентиляцію і масаж сидінь.

Нагадаємо, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло велику китайську приватну автомобілебудівну компанію Great Wall Motor до переліку міжнародних спонсорів війни. Компанія виробляє та продає автомобілі під власними брендами, такими як GWM, Haval, WEY, TANK, POER, ORA.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація