Найбільший і найдорожчий кросовер Porsche виїхав на дороги

Найбільший і найдорожчий кросовер Porsche виїхав на дороги

03 квітня 2024
3

У Німеччині на автодромі Нюрбургринг та в його околицях помітили новий Porsche K1. Великий електричний кросовер проходить там випробування. Про це повідомляє видання Autocar.

Електромобіль Porsche з кодовим позначенням K1 стане найбільшим та найдорожчим кросовером німецької марки. Його презентують у 2027 році, а вартість топової версії моделі перевищить 190 000 євро.

СЕО Volkswagen Group Олівер Блюме зазначив, що ключовими ринками для семимісної моделі будуть США та Китай. Основним конкурентом електрокара стане Mercedes EQS SUV.

На фото видно, що новий Porsche K1 у профіль нагадує Cayenne, проте суттєво більший – його довжина перевищить 5 метрів. Передня ж частина виконана в дусі електричних Porsche Macan і Taycan.

Електричний кросовер Porsche K1 збудують на новій платформі SSP. Для нього готують повнопривідні електричні установки із 920-вольтним обладнанням, яке дозволятиме надшвидку зарядку.

Батарея ємністю понад 100 кВт.год дозволить запас ходу понад 700 км. Також відомо, що електрокросовер Porsche отримає автопілот, керовані задні колеса та пневмопідвіску зі змінним кліренсом.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Закарпаттячко  

Куда катиться світ... Порш і великий кросовер. Що наступне - автобус чи вантажівка?

ВІДПОВІСТИ  
Ser Gio  

Якісь форми незграбні. Та й на всіх фотох авто виглядає так, ніби заднім пружинам хана.

ВІДПОВІСТИ  
zefir  

"100 кВт.год дозволить запас ходу понад 700 км" - тобто, по вашому, авто масою під 3 тони (дивлячись на EQS SUV), буде споживати 14,28кВг, менше за Теслу трійку? Ахах) Ну досить
Буде як у всіх, 400км максимум (25кВг на 100км при його розмірі це ок)

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація