Nissan GT-R знімають з виробництва

Nissan GT-R знімають з виробництва

21 вересня 2024
0

Nissan GT-R, який випускається з 2007 року, наближається до завершення свого шляху через суворі регуляторні вимоги. Після 17 років на ринку легендарний R35 буде знятий з виробництва до 2025 року, оскільки він більше не відповідає сучасним стандартам. У своєму інтерв'ю Top Gear глобальний продуктовий керівник Nissan П'єр Луан заявив, що компанія хотіла б продовжити випуск GT-R ще на багато років, але регуляції змушують зупинити його виробництво.

На жаль, заміна R35 поки що не запланована. Після завершення його виробництва не буде негайної моделі, яка замінить GT-R на заводі Точігі. Луан підкреслив, що історія GT-R знає подібні перерви у виробництві, і це, ймовірно, повториться.

Торішній концепт Nissan Hyper Force натякнув на можливе майбутнє електричного R36 із твердотільними батареями. Однак очікується, що наступне покоління GT-R з'явиться не раніше 2030 року. Керівник програми Nissan Джованні Арроба заявив, що Hyper Force є «сміливою, але реальною мрією», яку компанія планує реалізувати до кінця цього десятиліття.

На додачу до GT-R, Nissan також розробляє інші спортивні автомобілі, включаючи новий Z та можливе відродження моделі Silvia, але офіційного підтвердження щодо останньої ще немає.

Жорсткіші екологічні закони вже призвели до зняття з ринку кількох знакових автомобілів, таких як Toyota GR86, Subaru BRZ, Porsche Boxster і Cayman. Якщо ці тенденції триватимуть, багато спортивних авто можуть зникнути, тому для багатьох шанувальників купівля улюблених моделей може стати останнім шансом.

Джерело: Motor1.com
Фото: Nissan

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація