Нові технології рятують дітей від нудьги під час подорожей

Нові технології рятують дітей від нудьги під час подорожей

01 березня 2017
0
  • Незабаром ви зможете легко переглядати онлайн або завантажувати фільми, ігри та музику, не виходячи з авто.
  • Високошвидкісний мобільний Wi-Fi, який з’явиться вже цього року, допоможе знизити витрати на роумінг під час поїздок.
  • Очікується, що до наступного року прослуховування музики онлайн стане популярнішим серед європейців, ніж завантаження мелодій.
  • Компанія Ford оголошує про початок співпраці з компанією Vodafone на Світовому конгресі мобільних технологій у Барселоні.
  • Доступ до функцій революційної технології зв’язку для автомобілів можна буде отримати через додаток FordPass.
  • Додаток дозволить водіям на відстані керувати замиканням/відмиканням дверей, перевіряти пальне, визначати розташування автомобіля на карті.
  • Завдяки відстеженню інформації про ситуацію на дорогах у реальному часі він дозволяє уникати заторів, а також автоматично викликає аварійні служби.

БАРСЕЛОНА, Іспанія, 27 лютого 2017 року — «Коли ми вже приїдемо?» може перетворитися на «Що, невже ми вже на місці?», а втомлені батьки незабаром зможуть зайняти дітей під час подорожі, дозволивши переглядати і прослуховувати онлайн або завантажувати фільми, ігри та музику.

Пізніше цього року компанія Ford вперше представить автомобілі, оснащені точкою доступу до мобільного Wi-Fi, яка дозволить вам робити все це, та не витрачати багато грошей на роумінг. *

Лише в Сполученому Королівстві кожна третя дитина віком до п’яти років має власний планшет; ** протягом 2014–15 рр. кількість європейців, які оплачують потокове телебачення та фільми, збільшилася вчетверо; *** а прослуховування музики онлайн до наступного року стане популярнішим, ніж завантаження.

«Підключення до мережі інтернет має бути максимально простим. Незабаром люди, які подорожують автомобілем, зможуть користуватися точкою доступу до мобільного Wi-Fi, яка наблизить цей ідеал до реальності, спростивши доступ водіїв і пасажирів до контенту, який їм подобається, й інформації, яка їм потрібна», — розповів Дон Батлер (Don Butler), виконавчий директор підрозділу Ford Connected Vehicle and Services.

Сьогодні на Світовому мобільному конгресі в Барселоні, одній з найбільших у світі виставок мобільної індустрії, була презентована технологія FordPass Connect, яка стала результатом співпраці з компанією Vodafone. Ця технологія, здатна підтримувати до 10 пристроїв, оснащена вбудованим модемом, який працює в мережі Vodafone 4G LTE, а також зовнішньою антеною.

Коли автомобіль припаркований, Wi?Fi доступний на відстані до 15 метрів, що дозволяє користуватися ним, наприклад, під час приємного літнього пікніка. Користувачі можуть здійснювати покупки в інтернет-магазинах, завантажувати фото, публікувати оновлення та перевіряти соцмережі.

«Vodafone співпрацює з Ford вже більше десяти років. Спільні зусилля двох наших організацій наразі сконцентровані на вирішенні питань глобальної мобільності для водіїв і пасажирів, — пояснив Ерік Бреннейс (Erik Brenneis), генеральний директор компанії Vodafone Global Enterprise. — Чим простішими будуть наші рішення для надання клієнтам Ford можливості залишатися на зв’язку в салоні автомобіля та поза ним, тим більше перспектив ми створимо для покращення рівня життя».

Компанія Ford планує скористатися такими рішенням Vodafone, як глобальний модуль ідентифікація абонента (SIM) та платформа «Інтернет речей», які забезпечать покращену безпеку, захист, діагностичні та інформаційно-розважальні послуги в автомобілях Ford на території Європи, а також гарантуватимуть відповідність новим суворим нормам ЄС.

Точка доступу, яка допомагає уникнути потенційно високої плати за роумінг, працює завдяки технології FordPass Connect, найновішому з розроблених компанією Ford рішень для забезпечення зв’язку для автомобілів. Доступ до неї користувачі можуть отримати через вбудовану інформаційно-розважальну систему SYNC 3. Також доступ до всіх функцій можна буде отримати через мобільний додаток FordPass, вже доступний у Франції, Німеччині та Сполученому Королівстві. В Італії та Іспанії він стане доступним пізніше цього року.

Додаток FordPass, встановлений в автомобілях з вбудованим модемом, дозволить водіям на відстані замикати та відмикати двері авто майже з будь-якої точки світу, а також перевіряти різноманітні дані зі свого смартфону, зокрема рівень пального та мастила, тиск у шинах, ресурс акумулятора, показник одометра, активацію сигналізації і розташування автомобіля на карті.

Технологія FordPass Connect дозволяє водіям отримати доступ до функції Live Traffic, яка забезпечує актуалізацію інформації про навантаження доріг і прокладає маршрути таким чином, щоб уникнути перевантажених ділянок. Вперше у Європі технологія FordPass Connect дозволяє використовувати функцію eCall, яка автоматично набирає номер аварійної служби після серйозного зіткнення, повідомляючи про місце розташування транспортного засобу та те, чи знаходиться водій при свідомості.*

Наразі компанія Ford пропонує функцію Emergency Assistance, яка є частиною інформаційно-розважальної системи SYNC. У випадку зіткнення, коли спрацьовує подушка безпеки або припиняється подача пального, технологія використовує під’єднаний через Bluetooth мобільний телефон, щоб допомогти людям, які знаходяться в автомобілі, здійснити прямий дзвінок в аварійну службу мовою відповідного регіону, а також повідомляє тих, хто підняв слухавку, про місце розташування транспортного засобу.

# # #

* Щоб скористатися перевагами вбудованої точки доступу Wi-Fi, необхідно оснастити автомобіль Ford 2018 року випуску відповідним обладнанням, а також активувати план послуг безпровідного зв’язку. Покриття та послуги доступні не всюди. Можуть застосовуватися умови вашого плану безпровідного зв’язку, зокрема що стосується швидкості передачі даних. Можуть застосовуватися обмеження швидкості передачі повідомлень. Технологія застосовуватиметься для окремих автомобілів Ford, починаючи з Франції, Німеччини, Італії, Іспанії та Сполученого Королівства.

** http://www.nurseryworld.co.uk/nursery-world/news/1158974/rise-in-number-of-pre-school-children-with-their-own-tablets

*** https://euipo.europa.eu/ohimportal/documents/11370/71142/Technology+is+Culture+infographic/f9efef67-d844-4380-90bb-04a1f3ac796c

Джерело: Ford.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація