Новий SEAT Arona: сучасне міське авто

12 липня 2017
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Новий SEAT Arona вже тут. Першими його побачили 250 журналістів на заході для преси в Барселоні. Дебют моделі відбудеться на Франкфуртському автосалоні у вересні.

Arona – третя новинка SEAT у 2017 році поруч з оновленим Leon і новою Ibiza. А ще Arona є одним із трьох нових кросоверів компанії, разом з Ateca й повнорозмірним позашляховиком, що з’явиться наступного року. SEAT Arona серед них – наймолодша модель. Її компактні розміри стануть у пригоді на вулицях міста, а переваги кросовера – на невторованих шляхах. Протягом робочого тижня SEAT Arona – міський автомобіль: елегантний, просторий і практичний. А вихідними можна випробувати його спортивний характер, міцну конструкцію й високу економічність. Нова модель оснащена надійними системами безпеки й мультимедійними технологіями з вищих сегментів. Її легко впізнати за привабливим дизайном, спортивною динамікою й витонченістю іспанського бренда, який пропонує безліч можливостей для індивідуалізації. Arona складають виключно на марторельському заводі – найбільшій промисловій потужності Іспанії. Тож бренд міцнішатиме, а продажі зростатимуть.

«Ми надзвичайно цілеспрямовані. Тому, оголосивши про найбільше розширення модельного ряду, випускаємо нові моделі кожні шість місяців протягом 2,5 років. SEAT вкладає 900 мільйонів євро в розробку і дослідження нових Ibiza й Arona. А загальна сума інвестицій на 2015-2019 роки сягає 3,3 мільярда євро, – каже Президент SEAT Лука де Мео. – Нині стартують продажі нової Ibiza, а прем’єра Arona відбудеться на Франкфуртському автосалоні».

Новий SEAT Arona – перша модель бренда в сегменті компактних кросоверів класу A0, кількість яких збільшилася вчетверо з 2015 року.

Arona важко піддається класифікації, адже вона універсальна. У повсякденних поїздках ідеальними є її компактні розміри, чудова керованість та відчуття безпеки завдяки високій посадці. А в мандрах авто залюбки покаже запальний характер. Та ще й порадує привабливою зовнішністю.

Нова Arona створена для водіїв, які шукають функціональний автомобіль, що виділяється в потоці й дарує втіху за кермом. Для її майбутніх власників вік – то лише цифри, не здатні впливати на життєвий вибір. Автомобіль пасує стилю їхнього життя повсюди. Його переваги – сучасні технології і системи безпеки, високий рівень комфорту й великий внутрішній простір. Крім того, він динамічний, практичний та має безліч можливостей для індивідуалізації. В авто зручно сідати, з нього зручно виходити, а в багажнику достатньо місця для всього необхідного.

Готовий до пригод

Новий SEAT Arona має найвищий рівень пасивної безпеки, необхідний у сучасному світі.

«Ми переконані, що новий SEAT Arona відповідає всім вимогам наших клієнтів щодо динаміки, комфорту, безпеки й новітніх технологій. Ми знову встановлюємо нові стандарти в цілому сегменті», – говорить д-р Матіас Рабе (Dr. Matthias Rabe), віце-президент SEAT, відповідальний за дослідження й розробки.

Новий SEAT Arona отримав усі системи підтримки водія й мультимедійні технології з арсеналу марки: систему контролю дистанції спереду (Front Assist), адаптивний круїз-контроль, систему СТАРТ-СТОП (у комплектаціях з адаптивним круїз-контролем й коробкою DSG), асистента рушання вгору, систему розпізнавання втоми водія, комбінований датчик дощу і світла, систему автоматичного гальмування в разі зіткнення, систему безключового доступу (KESSY), камеру заднього виду з високою якістю зображення, медіасистему з 8-дюймовим сенсорним екраном і бездротовим зарядним пристроєм із підсилювачем сигналу мобільного телефону. Додатково модель оснащується системою контролю мертвих зон з асистентом виїзду заднім ходом й системою напівавтоматичного паркування паралельно і перпендикулярно краю дороги.

Габарити

Довжина SEAT Arona – 4138 мм, вона на 79 мм довша за нову Ibiza. Крім того, Arona на 99 мм вища. Тому в нової моделі не тільки більший дорожній просвіт для заміських поїздок, а й вільніше над головами пасажирів і більший багажник (400 л). Подушка сидіння водія, вища на 52 мм, забезпечує кращу оглядовість і зручнішу посадку. А сидіння пасажирів вищі на 62 мм. Спереду місце на головами збільшилося на 37 мм, а ззаду – на 33 мм. Порівняно з Ibiza дорожній просвіт побільшав на 15 мм, а нахил переднього скла зменшився, щоб салон став просторішим.

Платформа MQB A0

Збільшений простір і вдосконалені динамічні характеристики стали можливими завдяки новітній платформі MQB від Volkswagen Group. Платформа MQB A0 підвищує гнучкість виробництва й рівень технічної уніфікації, даючи змогу випускати різні моделі у межах одного сегмента. А ще можна будувати автомобілі з різними колісними базами. За останні роки інвестиції компанії в дослідження й розробки були спрямовані на пристосування першої лінії марторельського заводу до нової платформи MQB A0. Завдяки цьому SEAT першим у Групі Volkswagen упровадив її.

Мультимедійні технології та індивідуалізація

Мультимедійна система SEAT Arona інтегрується зі смартфонами через Apple CarPlay, Android Auto й Mirror Link. Опціональна аудіосистема BeatsAudio має шість першокласних динаміків, восьмиканальний підсилювач на 300 Вт і сабвуфер у багажнику.

Як і Leon, Ateca й Ibiza, нова Arona матиме комплектації Reference, Style, FR та Xcellence. У салоні Arona теж є біло-червоне фонове світло і двозональний клімат-контроль із фільтром AirCare. Трикутні фари чудово освітлюють і вирізняють автомобіль на дорозі. А подвійні світлодіодні ліхтарі ззаду візуально розширюють його. Комплектація FR вирізняється дворежимною підвіскою й системою управління динамікою руху з чотирма режимами: Normal, Sport, Eco та Individual. Для зручності опціональне оснащення об’єднане у пакети.

Багатофункціональність без компромісів

Емоційно Arona наближається до жвавості тридверних версій, водночас пропонуючи збільшений салон і великий багажник, як у сімейних авто. Деякі елементи Arona запозичені в Ateca. І не дивно, адже новий автомобіль є наймолодшим у лінійці кросоверів, а найстарша модель з’явиться наступного року. Передня частина Arona стилістично нагадує Ateca, а тривимірні елементи створюють виразніший вигляд без надмірної агресивності. Зміщення номерного знака на кришку багажника увиразнює дизайн бампера й візуально піднімає автомобіль.

Алехандро Месонеро, головний дизайнер SEAT, розповідає: «Ми прагнули, щоб новий SEAT Arona сприймався як повноцінний кросовер – витривале повсякденне авто для міських джунглів. Тому він отримав надійний захист бамперів і колісних арок, темні гумові накладки порогів, рейлінги на даху та захисні елементи під бамперами, оздоблені під алюміній. Усе це створює образ витривалого автомобіля й візуально піднімає його. Вищим його роблять і колеса діаметром 665 мм.

Дизайн нового SEAT Arona дуже експресивний. Геометрія даху витримана в дусі позашляховиків. Arona багато в чому повторює дизайн останніх моделей SEAT. Та нова модель має власну харизму. Її своєрідність добре помітна в інтер’єрі: в горизонтальних пропорціях, що увиразнюють габарити автомобіля, й у загальному рівні оздоблення та оснащення. Особливу увагу розробники приділили деталям, якість яких відчувається на дотик.

Ергономічна передня панель розташована вище, тож водій не відволікатиметься від дороги. Елементи управління орієнтовані на водія. До них легко дотягнутися, тому необхідні дії можна виконувати легко й безпечно. А зручні сидіння захищають ще надійніше. Тканини й відтінки розроблені спеціально для SEAT Arona, а їхнє поєднання дає багато можливостей для індивідуалізації, наприклад консоль і передня панель можуть бути одного кольору.

Індивідуальне оснащення автомобілів надзвичайно важливе, адже воно завжди цікавить клієнтів. Кольорове рішення екстер’єру візуально відділяє нижню частину кузова від даху та стійок салону. Палітра поповнилася кольором Eclipse Orange. Дах може бути сірим, чорним, оранжевим чи кольору кузова. Загалом можна обрати з-поміж 64 варіантів фарбування кузова. В екстер’єрі кросовера увагу привертає літера Х на задніх стійках салону. Arona така ж динамічна, універсальна, технологічна й спортивна, як і всі моделі SEAT. А на додачу більш простора та гнучка у використанні.

Ідеальний напарник

Нині найважливіші якості двигунів – економічність і надійність. Мотори для SEAT Arona мають безпосереднє впорскування, турбокомпресор і систему СТАРТ-СТОП. У лінійці є три бензинові агрегати з алюмінієвим блоком циліндрів. Перший – трициліндровий двигун 1.0 TSI потужністю 95 к.с., комбінується з п’ятиступеневою механічною коробкою передач. Другий – цей же двигун потужністю 115 к.с., пропонується із шестиступеневою МКП або семиступеневою КП DSG із двома зчепленнями. Третя модель – чотирициліндровий двигун TSI потужністю 150 к.c. із системою відключення циліндрів. Він доступний лише для комплектації FR у парі із шестиступеневою МКП. До того ж є дві версії дизельного мотора 1.6 TDI потужністю 95 і 115 к.с. 95-сильна версія агрегатується з п’ятиступеневою МКП або семиступеневою DSG, а двигун потужністю 115 к.с. пропонується із шестиступеневою МКП. У другій половині 2018 року в лінійці двигунів для SEAT Arona з’явиться модель 1.0 TSI потужністю 90 к.с., що працює на стисненому газі. SEAT першим обладнає компактний кросовер таким мотором. Для деяких країн буде доступний двигун 1.6 MPI потужністю 110 к.с. із МКП й АКП.

Обсяги продажів SEAT невпинно ростуть. Із січня по травень компанія експортувала 201 300 машин, а це на 13,9% більше за аналогічний період минулого року. Завдяки цьому товарообіг SEAT за перший квартал 2017 року зріс на 20,2%, сягнувши рекордних 2487 мільярдів євро. Торік компанія отримала найвищий прибуток за всю свою історію. За перші три місяці цього року прибуток становить 56 мільйонів євро, що на 4,1% більше, ніж за перший квартал 2016 року.

ДП «АВТО-КИЕВ» ДП «АВТО-КИЕВ»

ДП «Авто-Київ» перший і єдиний концептуальний автоцентр SEAT В Україні.

перейти на сторінку компанії
Джерело: ДП «АВТО-КИЕВ»

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація