Поліція отримала від партнерів автомобілі для груп із протидії домашньому насильству

Поліція отримала від партнерів автомобілі для груп із протидії домашньому насильству

01 травня 2024
2

Національна поліція України отримала 13 автомобілів для мобільних груп із протидії домашньому насильству. Техніка передана за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення та французького фінансування. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Машини надані в межах пілотного проєкту, який діятиме в Сумській та Дніпропетровській областях. Вони укомплектовані необхідною технікою, зокрема сонячними батареями, для надання допомоги в найвіддаленіших населених пунктах.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Катерини Павліченко, в Україні через втрату близьких, житла і роботи прогнозується збільшення домашнього насильства на 30%.

«Тому ми посилюємо підрозділи Національної поліції і зосереджуємося саме на розбудові секторів протидії домашньому насильству і мобільних груп реагування на домашнє насильство в обласних підрозділах Національної поліції», - наголосила вона.

Пакет допомоги Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні включає автомобілі та тренінги із реагування на домашнє і гендерно зумовлене насильство для 160 поліцейських. Допомогу профінансувало посольство Франції в Україні.

«Було б помилкою розрізняти підтримку фронту й українського суспільства, тому що це суспільство є серцем спротиву українського народу. Потрібно займатися обома напрямками одночасно. Це те, чим ми керуємося», - заявив посол Франції в Україні Гаель Весьєр.

Він наголосив, що протидія домашньому та сексуальному насильству є пріоритетом для Франції.

Джерело: Укрінформ

Обговорення новини

qаzan  

А вилучення автомобілів у населення для військових потреб не виклече зростання домашнього насильства? Самі створюють проблеми у суспільстві, а потім намагаються їх випрішити. Клоуни.

+3ВІДПОВІСТИ  
Igorjanchik  

Значить мусоркам новенькі тачки знаходяться, а для військових треба вилучати у населення.

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація