Попит на автомобілі Tesla падає через погіршення репутації Маска

Попит на автомобілі Tesla падає через погіршення репутації Маска

01 квітня 2024
0

У США зменшується кількість потенційних покупців автомобілів Tesla, і частково це пояснюється поведінкою засновника компанії Ілона Маска. Про це пише Reuters з посиланням на дослідження компанії Caliber, яка займається моніторингом репутації бізнесу.

Індекс, який вимірює готовність споживачів розглянути купівлю продукції Tesla (consideration score), у лютому 2024 року впав до 31%, хоча ще два роки тому, у листопаді 2021-го, він був на рівні 70%. Для порівняння, аналогічний індекс для Mercedes, BMW і Audi є на рівні 44-47%.

На думку Caliber, таке падіння індексу Tesla прямий наслідок погіршення ставленням до Маска - 83% американців схильні пов'язувати цю компанію з її засновником.

Агентство поспілкувалося з п'ятьма іншими маркетинговими, соціологічними та автомобільними експертами. Вони в один голос визнали, що публічні заяви Маска та його ухил у бік дедалі більш правої політики негативно впливають на бренд і попит на Tesla.

Серед інших причин - економічна ситуація, відсутність доступних моделей та зростання конкуренції з боку дешевших конкурентів, таких як китайська BYD.

«Покупців електромобілів дедалі більше відлякує поведінка та політика Ілона Маска, і вони тепер знаходять життєздатні альтернативи Tesla на ринку», - сказав Ед Кім, президент каліфорнійської консалтингової компанії AutoPacific.

Консультаційна компанія Brand Finance виявила, що у 2023 році репутація Tesla погіршилась в США, Нідерландах, Франції, Великій Британії та Австралії. У Китаї та Німеччині погіршення не зафіксували.

Водночас Tesla зберігає високу лояльність серед клієнтів: 68% власників автомобілів цього бренду воліють обрати іншу модель Tesla у разі зміни машини.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація