Shell у цьому році закриє понад 1000 АЗС по всьому світу

Shell у цьому році закриє понад 1000 АЗС по всьому світу

21 березня 2024
0

Компанія Shell послабила свій план скорочення викидів вуглекислого газу на наступне десятиліття, але закриє деякі АЗС, щоб зосередитися на розбудові на їх місці інфраструктури для зарядки електромобілів.

Shell наразі керує понад 46 000 роздрібними АЗС у всьому світі. До кінця 2025 року компанія планує закрити 1000 із них, що становить менше 3 відсотків від загальної кількості. Незважаючи на відносно невелику кількість, лондонська компанія каже, що цей крок допоможе задовольнити зростаючий попит на громадські зарядні станції для електромобілів.

«Ми оновлюємо нашу роздрібну мережу за допомогою розширених пропозицій щодо заряджання електромобілів і зручних пропозицій у відповідь на зміну потреб клієнтів», - йдеться у звіті компанії під назвою «Стратегія енергетичного переходу до 2024 року».

Компанія не уточнила, де розташовані торгові точки, які вона закриває. Однак він надав деякі деталі щодо своїх цілей щодо зарядних станцій для електромобілів. У 2023 році компанія мала 54 000 зарядних станцій по всьому світу. У Shell сподіваються збільшити це число до 70 000 одиниць у 2025 році та до 200 000 штук до кінця десятиліття.

«Ми зосереджуємося на громадських зарядках, тому що вважаємо, що вони найбільше знадобляться нашим клієнтам. Ми маємо велику конкурентну перевагу з точки зору розташування, оскільки наша глобальна мережа АЗС є однією з найбільших у світі», - додали у Shell.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація