Skoda презентувала ралійну Fabia

Skoda презентувала ралійну Fabia

16 червня 2022
0

Чеська компанія Skoda офіційно представила нове покоління ралійного гоночного боліду Fabia Rally2. Новинка створена на базі четвертої генерації хетчбека Fabia та отримала новий мотор. Про це повідомляє пресслужба виробника.

Новинка отримала сучасний дизайн з розвиненим аеродинамічним обважуванням, відрізняється покращеною керованістю, безпекою та новим мотором.

Ралійна Fabia виділяється широкими крилами, масивним бампером зі сплітером, капотом з додатковими повітропроводами, повітрозабірником на даху, новими бічними «спідницями», іншими бамперами та великим заднім спойлером. Доповнюють образ LED-фари та фірмова символіка на чорній радіаторній решітці та задніх дверях.

Яскраве забарвлення Hyper Green успадковане від електрокара Enyaq Coup? iV vRS. Вона вдало поєднується з контрастними чорними елементами декору та колісними дисками. У конфігурації для асфальту пропонуються 18-дюймові диски на широких «сліках», для гравію підготували 15-дюймові колеса, а для снігу та льоду є комплект тоншої гуми. Завдяки ретельно опрацьованій аеродинаміці Skoda Fabia Rally2 має майже вдвічі більшу притискну силу, ніж модель колишнього покоління.

Під капотом розташований зовсім новий турбований 1,6-літровий 4-циліндровий мотор, основою для якого послужив двигун 2.0 TSI. Він розвиває потужність 214 кВт (291 к.с.) та 430 Нм крутного моменту. У парі з ним працює секвентальна 5-ступінева коробка. Реалізувати потенціал силового агрегату допомагає система повного приводу з переднім та заднім механічними диференціалами. Максимальна швидкість сягає 200 км/год.

Довгохідна підвіска зі стійками McPherson може налаштовуватися залежно специфіки від ралійного етапу. У комплекті йдуть гальмівні диски діаметром 355 мм спереду та 300 мм ззали - для асфальтових етапів, а на гравійних пропонується використовувати диски діаметром 300 мм на всіх колесах.

У салоні встановлені два гоночних «ковша» з шеститочковими пасками безпеки та системою підтримки голови та шиї. Управління допоміжними функціями покладено на сенсорний дисплей на центральній консолі, а найважливіші, включаючи кнопку старт/стоп, активуються на кермі.

Бічні вікна з полікарбонату можуть бути легко видалені у разі аварії, а автоматична система пожежогасіння захистить від пілота та штурмана від загоряння. Також за безпеку відповідає новий каркас безпеки FIA з хромомолібденової сталі, який інтегрований в структуру кузова, що несе, що істотно підвищує жорсткість конструкції. Також інженери Skoda розробили для новинки комплексний захист від бічного удару з карбону, кевлару та поглинальної піни. Skoda Fabia Rally2 вийде на старт гоночного сезону 2023 року.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація