Smart шукає партнерів для створення нового електромобіля ForTwo

Smart шукає партнерів для створення нового електромобіля ForTwo

09 квітня 2024
0

Останні екземпляри третього покоління Smart ForTwo нещодавно зійшли з конвеєра. Але автовиробник не може розпочати створення електромобіля наступного покоління, доки не знайде надійного партнера.

Зараз Smart спільно належить Mercedes і Geely, а його електричні кросовери #1 і #3 створені в Китаї на тій самій архітектурі Geely SEA2, що використовується в Zeekr X і Volvo EX30. І наразі компанія не має сучасної платформи для електромобілів, на якій можна було б створити авто на електротязі довжиною близько 2,75 м.

«Два місяці тому ми почали працювати над новою спеціалізованою платформою, яка буде основою майбутнього двомісного міського автомобіля Smart, але нам потрібні партнери, щоб зробити цей бізнес-проект можливим», - сказав генеральний директор Smart Europe Дірк Адельманн.

За його словами, компанія планує дотримуватися кількох стандартів: «мати чотирьох- або п'ятизірковий рейтинг краш-тестів на EuroNCAP та пристойний запас ходу», - додав Адельманн.

Незважаючи на те, що Smart вів переговори з кількома виробниками, включаючи Mercedes, Renault і китайські бренди, у лютому він вирішив працювати над власною платформою, яка отримала назву Electric Compact Architecture (ECA).

Але оскільки автовиробник досі не знайшов партнера для проекту, Smart не може встановити чіткі часові рамки запуску нового ForTwo.

У 1998 році Smart випустив революційне перше покоління ForTwo, у 2006 році представив модель другого покоління, а в 2014 році - третє. Цей автомобіль виготовлявся у Франції до березня цього року на заводі, який зараз займає Ineos Grenadier. Незважаючи на свій вік, до 2024 року ForTwo залишався найпопулярнішою моделлю Smart у Європі.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація