Суд припинив свавілля податкової стосовно автоімпортера BYD

15 травня 2014
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

13 травня 2014 року було поставлено крапку у протиправних діях податкової інспекції, що ставили під загрозу існування бізнесу автоімпортера в Україні та робили неможливим залучення іноземних інвестицій. Так, Київським апеляційним адміністративним судом було продовжено розгляд справи за апеляційною скаргою ТОВ «Автомотів Юроп Корпорейшн» на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 15.11.2013 року.

Нагадаємо зміст справи. За результатами проведеної перевірки, податковою було пред'явлено компанії-імпортеру невідповідність у правильності формування податкового кредиту з податку на додану вартість та витрат, що враховуються при визначенні об'єкта оподаткування з податку на прибуток та складено акт перевірки від 02.09.2013 № 138/26-57-22 -03-07 / 37770495 із зазначенням, що витрати на рекламні послуги не могли бути використані при відображенні податкового кредиту.

Крім того, в процесі перевірки підприємства співробітниками Державної податкової інспекції були переглянуті всі документи, які підтверджують законність проведення рекламних акцій. Так, на думку фахівців податкової, неможливо підтвердити реальність того, що були проведені заходи із запуску бренду, нових моделей та просування в мережі Інтернет.

Дані документи були на підприємстві під час проведення перевірки та підтверджують витрати та податковий кредит. Податкова декларація Компанії ніколи не містила невідповідностей, зазначених в акті. Такі необгрунтовані звинувачення тягнуть за собою значні витрати підприємства і перешкоджають його розвитку та здійсненню господарської діяльності.

Зокрема, за підсумками податкової, загальна сума податкових зобов'язань з штрафними санкціями становила 1 349 843,50 грн.

На засідання суду апеляційної інстанції не з’явилися представники податкового органу і суд, порадившись із представниками товариства, вирішив розглядати справу без їх участі.

Представниками товариства було надано ґрунтовні пояснення по суті апеляційної скарги з посиланням на докази, що містяться в матеріалах справи та, зокрема, зазначено про відсутність будь-яких документів у справі, що підтверджують позицію податкового органу.

Судді, заслухавши всі доводи товариства, відбули до нарадчої кімнати для прийняття рішення.

За підсумками судового розгляду суд оголосив вступну та резолютивну частини постанови, якою задовольнив апеляційну скаргу товариства, скасував постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 15.11.2013 року та повністю задовольнив адміністративний позов товариства, скасувавши всі оскаржені податкові повідомлення-рішення.

Зазначене рішення суду апеляційної інстанції набуло чинності з моменту оголошення, проте може бути оскаржене до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів.

Компанія Автомотів Юроп Корпорейшн глибоко вдячна всім учасникам процесу, представникам медіа та громадськості за участь у висвітленні процесу та особисту громадянську позицію, зокрема виданням «Автомир», «Infocar», «Автопортал», «Автоексперт», «ТСН-Авто», радіогрупу «УМХ», ВААІД, Київську профспілку малих та інноваційних підприємств, «24 канал», а також Польську амбасаду та товариство польських компаній.

Кожен такий крок наближає нас до формування цивілізованого суспільства, побудованого на загальнодемократичних засадах та верховенстві права.

BYD в Украине BYD в Украине

Корпорация BYD была основана в 1995 году как производитель аккумуляторных батарей. BYD Co., Ltd (BYD) специализируется на IT-технологиях, автомобилях и альтернативных видах энергии.

перейти на сторінку компанії
Джерело: InfoCar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація