Tesla планує розпочати масове виробництво електричних вантажівок у наступному році

Tesla планує розпочати масове виробництво електричних вантажівок у наступному році

25 квітня 2024
0

Компанія Tesla оновила графік випуску електричної вантажівки Tesla Semi, і тепер планує вийти на серійне виробництво новинки «наприкінці 2025 року». Раніше програма випуску Tesla Semi зазнала значних затримок, які продовжувались навіть після її офіційного початку виробництва.

Електричний тягач вперше представили в 2017 році, і за попередніми планами американського автовиробника він повинен був вийти на ринок в 2020 році, але офіційно він встав на конвеєр лише в кінці 2022 року.

У жовтні 2023 року стало відомо, що Tesla виготовила лише близько 70 вантажівок Tesla Semi, і компанія використовувала їх для себе та з одним головним клієнтом - PepsiCo.

У січні 2023 року Tesla оголосила про розширення Gigafactory Nevada для виробництва Tesla Semi, однак більше ніж через рік ми мало чули про ці зусилля.

Вчора, після публікації фінансових результатів за перший квартал 2024 року, Tesla оприлюднила рідкісні оновлення щодо планів виробництва Tesla Semi.

«Ми завершуємо розробку Semi, щоб забезпечити суперрентабельне виробництво великих обсягів, використовуючи набуті знання. Паралельно ми почали будівництво заводу в Ріно. Випуск наших перших транспортних засобів запланований на кінець 2025 року, а зовнішні клієнти почнуть отримувати вантажівку з 2026 року», - зазначив Ларс Мораві, віце-президент з розробки транспортних засобів Tesla.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація