Tesla судитимуть через аварію, в якій загинув інженер Apple

Tesla судитимуть через аварію, в якій загинув інженер Apple

09 квітня 2024
0

Компанія Tesla готується до судового процесу, пов'язаного зі смертельною аварією, в якій звинувачують систему допомоги водієві «Автопілот». Про це повідомляє Bloomberg.

Судовий процес розпочнеться в суді штату в Сан-Хосе. Він стосується справи Волтера Хуана, інженера Apple, який загинув внаслідок аварії, коли його автомобіль Tesla Model X з'їхав із дороги і врізався в придорожній бар'єр. Розслідування, проведене Федеральним агентством із безпеки, показало, що водій, ймовірно, відволікся на відеогру на телефоні, а також вказало на «обмеження» в системі автопілота.

Автопілот Tesla описується як «вдосконалена система допомоги водієві, що підвищує безпеку і зручність за кермом». Компанія заявляє, що Автопілот дозволяє автомобілю автоматично керувати, прискорюватися і гальмувати, але вимагає «активного нагляду з боку водія і не робить автомобіль повністю автономним».

У позові родина Хуана звинувачує Tesla в тому, що їхній автомобіль Model X не працював так, як очікувалося. Заявляється, що система автопілота помилково дозволила автомобілю звернути зі своєї смуги, оскільки не була навчена виявляти бар'єри на ділянках, де дороги з'єднуються.

Раніше Tesla виграла два судові процеси в Каліфорнії, де присяжні визнали, що аварії, включно зі смертельними, сталися через помилку водія, а не через систему компанії.

Оновлено: Аварія сталася у 2018 році. Tesla намагається врегулювати справу. Однак суддя ще не затвердив мирову угоду. Слухання повинні відбутися на цьому тижні.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація