Toyota презентувала новий рамний позашляховик 4Runner 2025

Toyota презентувала новий рамний позашляховик 4Runner 2025

10 квітня 2024
1

У США представили новий Toyota 4Runner шостого покоління. Рамний позашляховик надійде в продаж із осені. Його подробиці розкрили на офіційному сайті Toyota.

Попереднє покоління Toyota 4Runner випускають уже 15 років. Нова модель багато в чому змінилася, проте залишається вірною концепції відносно недорогого рамного позашляховика.

Новий Toyota 4Runner породичався із сімейством моделей Land Cruiser, адже використовує їх рамну платформу TNGA-F. Він буде дешевшим за Toyota Land Cruiser 250, який коштує від $54 000. Крім того, 4Runner дещо компактніший, хоч і підріс порівняно з моделлю минулого покоління.

Розміри Toyota 4Runner 2025:

  • довжина - 4950 мм;
  • ширина - 1976 мм;
  • висота - 1798 мм;
  • колісна база - 2845 мм.

Рубаний дизайн Toyota 4Runner виконаний у дусі ще однієї спорідненої моделі - пікапа Tacoma. У двох авто фактично ідентична передня частина.

Позашляховик став брутальнішим на вигляд - із масивними бамперами, випуклим капотом та розширеними крилами. Продовгувата решітка радіатора поєднується з вигнутими фарами.

Екстремальні варіанти Toyota 4Runner TRD Pro і Trailhunter упізнаються за 33-дюймовими позашляховими шинами Toyo Open Country та додатковим захистом днища. Крім того, їхго кліренс збільшено до 233 мм, а за доплату доступні додаткові фари, шноркель і багажник на дах.

У Toyota Tacoma запозичили й деталі інтер'єру - кермо, передню панель та важіль КПП. Усередині також переважає рубаний дизайн. Новий Toyota 4Runner вперше отримав віртуальний щиток приладів, а сенсорний дисплей збільшили - його діагональ може сягати 14 дюймів.

На вибір запропонують версії на 5 та 7 місць. Позашляховик Toyota став просторішим. У дверях багажника зберегли електросклопідйомник.

Комплектація Toyota 4Runner розширена - в базовій версії SR5 з'явилися безключовий доступ, адаптивний круїз-контроль, системи автоматичного гальмування, утримання в смузі руху та розпізнавання дорожніх знаків.

Топовий варіант Platinum оснащений камерами кругового огляду, проєкцією на лобове скло, підігрівом крісел першого та другого ряду.

Із лінійки зник V6 - тепер усі Toyota 4Runner 2025 оснащені 2,4-літровою турбочетвіркою. У бензиновій версії вона розвиває 278 к.с. і 430 Нм, а в гібридній - 326 к.с. і 630 Нм. Усі характеристики ще не розкривають, проте відомо, що авто стало швидшим і економічнішим та може буксирувати причіп масою 2,7 тонни.

Toyota 4Runner оснащений 8-ступінчастою автоматичною КПП, а привід може бути заднім або повним (з понижувальною передачею). Також є набір режимів для різних видів бездоріжжя, позашляховий круїз-контроль Crawl Control та система допомоги на спуску.

У модифікації Trailhunter є блокування заднього диференціалу, посилена підвіска та можна розімкнути стабілізатори. Кут в'їзду в цьому варіанті складає 32°, а з'їзду - 24°.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Щирий  

Ну дуже мені подобається. Живу спогадами до 22 року, багато мандруєш постійні вилазки на природу, такий автомобіль просто ідеальний.

+5ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація