У Данії українські автовласники можуть отримати безкоштовне прикордонне страхування

У Данії українські автовласники можуть отримати безкоштовне прикордонне страхування

28 березня 2022
0

Українські біженці, які в'їжджають до Данії на автотранспорті, можуть оформити безкоштовний поліс прикордонного страхування на 30 днів з дня прибуття до країни, повідомляє прес-реліз Моторного (транспортного) страхового бюро України.

Видаватиме поліси обов'язкового прикордонного страхування Бюро автострахування Данії (DFIM), яке є одним із гарантійних фондів датської страхової галузі.

Зазначається, що для отримання полісу прикордонного страхування в Данії українським автовласникам необхідно зв'язатися з DFIM по електронній пошті: dfim@dfim.dk та вказати: категорію транспортного засобу, країну реєстрації транспортного засобу, реєстраційний номер, модель, рік випуску транспортного засобу, ім'я громадянина України та адресу в Данії, копію/фото прав водія або паспорта.

У відповідь DFIM надсилає офіційний страховий поліс у форматі PDF-файлу.

Прикордонне страхування є різновидом страхування відповідальності автовласника перед третіми особами та покриває будь-яку відповідальність власника або користувача транспортного засобу, якщо з його вини на дорозі трапиться аварія, яка спричинить травми, смерть людей або пошкодження їх майна.

Представники DFIM зазначають, що постійно слідкують за ситуацією та оцінюють необхідність та можливість розширення цього страхового механізму в рамках чинного законодавства країни.

У Данії DFIM виконує функції гарантійного фонду, національного бюро «Зелена карта» та інформаційного центру з питань автострахування.

Джерело: ЦТС

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація