У США виявлено унікальний шестиколісний Buick Electra

У США виявлено унікальний шестиколісний Buick Electra

08 грудня 2023
0

У США знайшли дуже незвичайний Buick Electra 1971 року. У преміального автомобіля шість коліс. Про це повідомляє сайт Autoevolution.

Цей проєкт вельми цікавий. Зробити Buick Electra шестиколісним вирішили в Департаменті транспорту американського штату Пенсільванія.

Концепт-кар створили в єдиному екземплярі. Він був покликаний вивчити переваги тривісних легкових автомобілів під час буксирування причепа або ж під час експлуатації на снігу (в шести коліс краще зчеплення з дорогою).

За основу взяли преміальне купе Buick Electra. У багажнику з'явилася третя вісь, до того ж колеса можна піднімати й ховати в кузові на той випадок, якщо вони не потрібні.

Оснащення Buick Electra охоплює кондиціонер, круїз-контроль, електроприводи склопідйомників і сидінь. Під капотом встановлений 7,5-літровий V8, який на серійній моделі розвивав 315 або 330 к.с. і працював у парі з ним 3-ступінчастою автоматичною КПП.

Шестиколісний прототип Buick Electra був готовий у 1972 році. Його протестували, а потім кинули іржавіти на вулиці. Унікальну машину нещодавно відреставрували та зараз планують продати за 100 000 доларів.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація