Суд отменил штраф за проезд на желтый свет

Суд отменил штраф за проезд на желтый свет

08 серпня 2018
4

Водителям, которые при включении желтого сигнала светофора не могут остановить транспортное средство, не прибегая к экстренному торможению, разрешается двигаться дальше при условии обеспечения безопасности дорожного движения.

Об этом сообщает издание "Закон и Бизнес", ссылаясь на постановление Верховного Суда (ВС) от 31.07.2018 года.

Отмечается, что водителю, который пересек перекресток на желтый сигнал светофора, полицейский составил постановление о наложении административного взыскания в виде штрафа. Данное постановление водитель обжаловал в административном суде. Суд первой инстанции в удовлетворении иска отказал. Но Апелляционный суд постановление первой инстанции отменил, а жалобу водителя удовлетворил.

В свою очередь, указанный вердикт в кассационной инстанции обжаловало городское управление патрульной полиции.

Однако в постановлении №552/5623/16-а ВС подчеркнул, что выводы апелляционного суда являются верными, так как водитель доказал, что при включении желтого сигнала светофора не смог бы остановить транспортное средство без угрозы безопасности для других участников дорожного движения.

Джерело: #Буквы

Обговорення новини

Artem Poltava  

Дякую, порадували Для мене ця історія є забавною тим, що дублює мою. Друзі, які знайшли цю статтю, навіть подумали, що то про мене. Те саме місто, той самий суд (і першої інстанції, і апеляціний), та сама стаття КУпАП і правило ПДД. Тільки герой статті судився з цими гавриками з 2016 року, а я з березня по липень поточного, 2018. Також програв у Полтаві, виграв апеляцію в Харкові. Після рішення Верховного Суду, сподіваюсь поліціянти, а разом з ними і судді второпають нарешті, що в ситуації "проїзд на жовтий, який щойно увімкнувся після зеленого" нема про що сперечатись в принципі, бо є правило ПДД 8.11 - воно просто такий проїзд дозволяє. І крапка.
В моєму випадку, копи при винесенні постанови ще й відмовились приймати до уваги відео з мого реєстратора, покази свідка-пасажира, зважати на слизьку дорогу і швидкість 50 км/год + знаючи, що рішення я оскаржую в суді - подали на виконавчу службу лист щодо стягнення з мене штрафу в подвійному розмірі і арешту мого рухомого і нерухомого майна Юрист поліції на суді звинувачувала мене у "намірі проскочити на блимаючий зелений", при цьому не додавши до справи відео, яким мене лякали копи на дорозі, де ніби зафіксовано порушення, відповідаючи, що "не знаю де воно", "не знаю чому його нема в матеріалах справи"... Суддя місцевого суду, вочевидь, бачила мою позовну заяву вперше в житті на засіданні, і не розбираючись в аргументації - просто відхилила позов. Не маючи жодних доказів вчинення порушення від поліції. Зазначивши у своєму рішенні невірний термін для подачі апеляції (30 днів), що ледь не позбавило мене можливості захистити свої права в апеляційному суді. Що ж - будемо сподіватись, що хоча б в питанні "проїзду на зелено-жовтий" відбувся певний прогрес.

+2ВІДПОВІСТИ  
Щирий  

Artem Poltava, Сейчас адвокат Зайцевой, которая убила кучу людей, заявит в суде, что его подзащитная не могла осуществить остановку на желтый сигнал светофора в связи с угрозой для других участников движения, а вот Дронов начал движение на желтый сигнал светофора, что и было причиной ДТП и смерти людей. ПЭРЭМОГА. П.С. Давайте будем честными перед собой, 90% проездов на желтый сигнал светофора не являются необходимыми, просто лень останавливаться - авось проскочу. Культура вождения в Украине на очень низком уровне.

+1ВІДПОВІСТИ  
Artem Poltava  

Щырый, я з вами згоден. Абсолютно. Питання не в тому, що на жовтий треба їздити. Треба дотримуватись ПДД. ПДД говорять, що жовтий - заборонюючий сигнал і їхати на нього не можна. Але якщо екстрене гальмування, на думку водія, може мати гірші наслідки, ніж проїзд - то проїхати можна і це не порушення. Мова про окремий варіант дорожної ситуації. Ви ж намагаєтесь мішати все в кучу. В моєму випадку (і випадку героя статті), ми не порушували швидкісний режим, ну я так точно )) Тож мої дії повністю відповідали ПДД України. Учасники тієї харківської аварії обидва ПДД порушили, тому порівнювати нас не коректно.

ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація