Відомий південнокорейський бренд авто припиняє своє існування

Відомий південнокорейський бренд авто припиняє своє існування

12 квітня 2024
0

Марка Samsung невдовзі припинить існування. Випуск авто на підприємстві в Південній Кореї продовжать, але вже під брендом Renault. Про це повідомляє сайт Econovill.

Ребрендинг Samsung Motors триває вже кілька років. У 2022 році компанію перейменували на Renault Korea Motors, а з квітня 2024 вона називається Renault Korea.

Наразі під брендом Samsung випускаються відомі моделі Renault. Тому Samsung XM3 вже став Renault Arkana. Водночас, Samsung QM6 перейменували в Renault QM6, адже це версія кросовера Koleos, який уже зняли з виробництва в Європі.

Флагманський Samsung SM6 (брат-близнюк Renault Talisman) поки випускають під корейським брендом, проте й він невдовзі отримає логотипи Renault. А влітку має дебютувати абсолютно нова модель, створена разом із Geely (китайський концерн придбав пакет акцій Renault Korea).

Автомобільний підрозділ Samsung з'явився в 1995 році. Спочатку південнокорейська корпорація співпрацювала з Nissan та випускала під брендом Samsung седани Nissan Maxima та Almera.

Після кризи 1998 року Samsung вирішив відмовитися від випуску авто і два роки по тому продав підприємство Renault Group. Марку Samsung вирішили зберегти, проте усі її моделі були, по суті, версіями Renault. У 2023 році було продано 104 тис. автомобілів Samsung.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація