Volvo Car Corporation скорочує час зарядження електромобіля до 1.5 години

05 листопада 2012
0

Volvo Car Corporation проводить випробовування нового пристрою швидкого заряду для електромобілів, який скорочує час зарядки до небачених 1.5 години. Новий пристрій швидкого заряду працює у шість разів швидше, аніж пристрій, який застосовується сьогодні.

«Нам відомо, що скорочення часу зарядження та посилення робочого режиму є надзвичайно важливими для потенційних клієнтів електромобілів. Пристрій швидкого заряду «лікує», так званий «діапазон тривоги», оскільки автомобіль значно простіше заряджати протягом дня. Якщо вам не вистачає часу для повної зарядки протягом 1.5 години, зарядіть автомобіль тільки 30 хвилин, чого достатньо для подолання наступних 80 км», говорить Леннард Стегленд (Lennart Stegland), віце-президент розвитку електросистем, Volvo Car Corporation.

Перший в світі вмонтований трьохфазний зарядний пристрій

Новий зарядний пристрій буде вмонтовано в ряд автомобілів Volvo C30. Новий пристрій швидкого заряду потужністю 22 кВт – перший в світі зарядний пристрій, який працює від трьохфазного живлення та водночас достатньо малих розмірів, придатних для електромобілів. Власнику автомобіля пропонується два шляхи зарядження:

Використання трьохфазної розетки 32А, заряд якої дозволить долати 80 км вже після 30 хв зарядження. Для повного заряду необхідно 1.5 годиниВикористання звичної однофазної домашньої розетки 230 Вт, час зарядження становитиме 8-10 годин, в залежності від подачі струму

«Користувач може доповнювати заряд батареї раз чи два протягом дня. Це означає, що загалом денний діапазон заряду значно подовжено», говорить Леннард Стегленд. «Надання клієнтам більшого діапазону часу використання автомобіля, означає, що електромобілі стають все більш привабливими, як для приватного, так і для державного сектору».

Джерело: InfoCar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація