Як взяти автомобіль у лізинг в Україні?

Як взяти автомобіль у лізинг в Україні?

26 березня 2024
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Автолізинг - один із найзручніших і найвигідніших способів придбання нового автомобіля для фізичних і юридичних осіб. Відмовляючи собі в купівлі машини через брак коштів, варто розглянути цей варіант, що дає змогу їздити на своєму авто, виплачуючи лише його частину протягом 1-5 років.

У статті детально розберемо суть автолізингу, його переваги, особливості оформлення та нюанси, щоб зрозуміти, чи підходить вам такий спосіб придбання ТЗ.

Що таке автолізинг?

Автолізинг - це довгострокова оренда нового автомобіля у лізингової компанії з подальшим викупом за залишковою вартістю.

Згідно з договором, лізингодавець купує в автосалону обраний вами автомобіль, а потім передає його вам як орендарю за щомісячну плату на строк лізингу (зазвичай 1-5 років).

За цей час ви насолоджуєтеся новим авто, оплачуючи лише частину його вартості, а також винагороду лізингодавця. Автомобіль залишається у власності компанії аж до моменту повного викупу авто в лізинг за залишковою ціною.

Такий підхід вигідний тим, що дає змогу керувати новим ТЗ без 100% передоплати повної ціни. Економляться кошти клієнта, не обтяжуючи себе автокредитом. Крім того, 50% вартості за вирахуванням залишку можна поступово списувати на витрати підприємства.

Основні переваги автолізингу:

  • Не потрібно одноразових накопичень на купівлю - достатньо 10-30% початкового внеску;
  • Фіксовані щомісячні лізингові платежі дають змогу грамотно планувати витрати;
  • Можливість вирахування платежів з оподатковуваної бази оподаткування;
  • Мінімізація ризиків, пов'язаних зі знеціненням і простоєм авто;
  • Оплата тільки реального часу використання ТЗ за договором лізингу;
  • Після закінчення договору діє вигідна опція викупу авто у власність.

Завдяки таким перевагам, автолізинг відмінно підходить як приватним особам, які мріють про своє авто, так і підприємствам, що оптимізують витрати на корпоративний транспорт.

Особливості оформлення автолізингу в Україні

Розглянемо на конкретному прикладі етапи отримання нового авто в лізинг:

  1. Клієнт цікавиться вподобаною моделлю в салоні, дізнається її повну вартість.
  2. Далі звертається до лізингової компанії, на сайті якої за допомогою лізингового калькулятора прораховує графік платежів, виходячи з бажаного розміру початкового внеску (від 10%), терміну договору та інших параметрів.
  3. При досягненні домовленостей за умовами, лізингодавець закуповує цей автомобіль у офіційного дилера, оформлюючи його у свою власність.
  4. Далі ТЗ передається клієнту з правом використання за лізингові платежі протягом обумовленого періоду (1-5 років).
  5. Після внесення всіх платежів, клієнт вирішує, залишити машину собі, викупивши за залишковою ціною, або повернути лізингодавцю без викупу.

Важливі нюанси автолізингу

Сума договору і графік платежів. Ретельно перевірте, чи не завищує лізингодавець загальну вартість орендного ТЗ, виходячи з повних відсотків і комісії. Проаналізуйте графік виплат, термін, щомісячні суми і залишкову ціну при викупі.

Наявність дострокового викупу. Деякі компанії прописують розмір викупної вартості таким чином, що дострокове розірвання договору до закінчення терміну лізингу сильно збільшує загальну ціну авто. Варто гарантувати право своєчасного викупу без штрафів.

Умови обслуговування та евакуації. Заздалегідь прописати в договорі, що технічне обслуговування автомобіля буде покладено на клієнта, а якщо евакуація потрібна не з його вини, організовує лізингодавець.

Зверніть увагу на додаткову страховку ТЗ, щоб бути повністю застрахованим від поломок, викрадення та аварій. Уточніть у компанії використовувані ними системи моніторингу, щоб не допустити нецільового використання орендованої машини і спати спокійно.

Якщо враховувати всі ці тонкощі й укладати договір лізингу на ТЗ лише з перевіреними компаніями, можна бути впевненим, що угода пройде безпечно. Заохочуйте друзів і знайомих у соціальних мережах за поради про надійних лізингодавців. Це допоможе не попастися у пастку і отримати бажаний автомобіль на вигідних умовах.

Джерело: AvtoPoisk.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація