Захисники України отримали тисячі авто з-за кордону

Захисники України отримали тисячі авто з-за кордону

27 березня 2022
0

Гуманітарну допомогу пропускають за прискореною процедурою, проте часом під її виглядом намагаються провести товар на продаж.

За місяць війни в Україну вже ввезено понад 3 000 транспортних засобів як гуманітарна допомога для ЗСУ та тероборони. Про це прозвітувала Київська митниця.

Загалом у нашу країну доправили 128 тис. тонн гуманітарної допомоги. Крім авто, це військові та медичні товари, продукти харчування, одяг, засоби гігієни тощо.

Державна митна служба працює у режимі 24/7. Гуманітарну допомогу оформляють швидко у спрощеному режимі - на один автомобіль витрачають 10-15 хвилин. Вантажі з країн-агресорів конфіскуються та передаються на потреби України.

Водночас зазначено спроби провезення комерційних партій товару під виглядом гуманітарної допомоги - вони конфіскуються та передаються на потреби ЗСУ, тероборони та переселенців.

Зокрема, армія отримала 258 автомобілів і 27 тис. шин та автозапчастин, ввезених в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Усього ж із 24 лютого митниця передала захисникам України вже понад 1 000 конфіскованих авто, а також зброю, оптичні приціли тепловізори, квадрокоптери, ноутбуки, телефони, медикаменти.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація