1100 км без підзарядки: показаний новий конкурент Tesla Model 3 з Китаю

1100 км без підзарядки: показаний новий конкурент Tesla Model 3 з Китаю

06 травня 2022
0

Все більше маловідомих широкому загалу китайських автомобільних компаній виходять на ринок електрокарів і мітять у конкуренти Tesla. Не став винятком і автовиробник Hozon Auto, який розраховував презентувати свій новий електричний седан Nezha S на автосалоні в Пекіні у квітні. Проте виставку відмінили через новий спалах коронавірусу в країні, тому презентація потенційного суперника Tesla Model 3 пройшла в онлайн-форматі.

Марка Nezha (або Neta) була створена в 2018 році, і донедавна лінійка складалася всього з двох моделей, кросоверів U і V. Тепер же гаму поповнив седан S, який є серійним втіленням концепту Eureka 03 2021 року. «Товарний» варіант практично точно копіює шоукар і при цьому буде відрізнятись від більш ранніх автомобілів Nezha.

У електромобіля дворівнева оптика, причому верхні світлодіодні смуги максимально звужені. Ззаду на всю ширину кузова простягся тонкий світлодіодний ліхтар. Серед інших особливостей дизайну – короткий спойлер на кришці багажника та панорамний дах.

У салоні встановлено величезний вертикально орієнтований планшет, ще один прямокутний екран розташований правіше і призначений для пасажира. За кермом можна побачити маленьку цифрову панель приладів, яка у Tesla Model 3 відсутня. Заявлений проекційний дисплей, аудіосистема з 21 динаміком (включаючи вбудовані в стелю та підголовники), сидіння з функціями підігріву, вентиляції та масажу. В оздобленні салону використовуються алькантара, шкіра та натуральне дерево.

Електрокару «обіцяний» автопілот четвертого рівня за класифікацією SAE, який не вимагає участі водія в процесі керування і може «вести» машину за заданим маршрутом. Безпілотний комплекс включає 13 камер, 12 ультразвукових датчиків, п'ять радарів міліметрового діапазону та два лідари.

В основі седана лежить платформа Shanhai, розроблена спеціально для електромобілів. За попередніми даними, Nezha S в залежності від версії проїжджатиме 710 або 1100 кілометрів без підзарядки, а подробиць про силову установку поки немає. Не повідомляється і про те, скільки Nezha S буде коштувати і чи з'явиться він за межами Китаю.

Джерело: Hozon Auto

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація