16-річний Ford став найшвидшим авто у світі

16-річний Ford став найшвидшим авто у світі

25 грудня 2022
1

У США встановлено новий світовий рекорд швидкості серед авто, допущених до доріг загального користування. Встановив його суперкар Ford GT 2006 — він розігнався до 500,1 км/год. Відео опублікували на Youtube-каналі полігону Johnny Bohmer Proving Ground, де здійснили рекордний заїзд.

Керував автомобілем власник автодрому Джонні Болмер. Ford GT покращив досягнення нового SSC Tuatara. Навесні цьому ж полігоні суперкар розігнався до 474,8 км/год. Втім, Tuatara залишається найшвидшим серійним авто у світі.

Справа в тому, що цей суперкар Ford GT вже не можна назвати серійним, хоч Джонні Болмер і використовує його як повсякденне авто. Машину серйозно доопрацювали: завдяки двом турбінам потужність 5,4-літрового V8 піднялася до 1900 к.с. До 100 км/год Ford GT розганяється за 2,5 секунди, а до 160 км/год - за 5,3 секунди.

Слід зазначити, що спочатку Джонні Болмер не планував бити рекорди. Він виїхав на трек, щоб протестувати чергове доопрацювання свого Ford GT - у моторі замінили електронний блок управління. У салоні авто було встановлено вимірювальну апаратуру і вона зафіксувала швидкість.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Andriy86  

потрібно ж проїхати в обидві сторони і зараховується середній результат.

-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація