ADAC завершила багаторічні тести Volkswagen ID.3

ADAC завершила багаторічні тести Volkswagen ID.3

01 листопада 2023
0

Інженери німецької автомобільної асоціації ADAC завершили довгострокові випробування електромобіля Volkswagen ID.3. Загалом тест-драйв довжиною у 2,5 роки завершився для першого серійного електромобіля бренду успішно, але є недоліки. Хоча вони не завадили отримати високу оцінку ADAC.

Зокрема, експерти перевірили на відповідність заявлений знос батареї. Volkswagen гарантує збереження 70% ємності протягом восьми років або 160 000 км пробігу. У відправленого на випробування Volkswagen ID.3 Pro S після 100 000 км пробігу високовольтна батарея на 77 кВт.год зберегла 93% первинної ємності. Як зазначається, у ході випробувань блок не жаліли й часто заряджали до повної ємності від швидкісних терміналів. Тоді як виробник рекомендує при швидкісній зарядці поповнювати батарею лише до 80%. Це продовжує термін її служби.

Між тест-драйвами автомобіль регулярно перевіряли за вісьмома основними критеріями та більш ніж 300 підкритеріями. До уваги експерти брали простоту експлуатації, вплив на довкілля, технології, безпеку та інші параметри.

За 2,5 роки випробувань Volkswagen ID.3 отримав декілька оновлень програмного забезпечення. Одне з них збільшило потужність заряджання до 170 кВт. Також оновлення позитивно позначилися на витраті батареї та запасі ходу. Зокрема, значно покращилося енергоспоживання на коротких відстанях та температурах 0-5°C.

Серед недоліків відзначені відсутність попереднього підігріву батареї, незручне сенсорне керування на кермі та неточні повзунки регулювання температури. Також експерти відзначили повільну роботу інформаційно-розважальної системи. Можливо, це виправлять наступними оновленнями програмного забезпечення. В ADAC радять не нехтувати ними та встановлювати регулярно.

Джерело: Авто Центр
Фото: Volkswagen

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація