Акциз близько: пальне в опті дорожчає

Акциз близько: пальне в опті дорожчає

23 вересня 2022
0

Оптовий ринок відреагував підвищенням цін на повернення акцизів: порівняно зі попереднім днем ціни на бензин марки А-95 виросли на 2,5 грн/л, до 40,25 грн/л, а на дизельне пальне - на 1 грн/л, до 45 грн/л. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи «А-95».

Оптові партії бензинів пропонувалися в ринок у межах цінового діапазону 38-43 грн, що на 2-3 грн/л вище від цінників на А-95 днем раніше.

Найнижчі ціни озвучували в південному і західному регіонах країни - 38-41 грн/л, а добовий ріст там склав 2-3 грн/л. Трохи дорожче продавали А-95 у центрі й на півночі країни - 40-43 грн/л. При цьому ціна в цих регіонах підвищилась на 1-2 грн/л.

Дизельне пальне в опті у четвер, 22 вересня, пропонувалося в ринок у межах 42-48 грн/л, а прибавка на літрі за день склала 1-2 грн/л.

Найнижча ціна на ДП традиційно на півдні. Тут торгівля велась у межах 42-45 грн/л, а добовий ріст склав 1-2 грн/л. У західному регіоні відпускали ДП за 43,5-46 грн/л, що також свідчить про підвищення цін на 1-2 грн/л. Оптові партії дизпального в північному й центральному регіонах країни пропонувалися за цінами 43-48 грн/л (+1-2 грн/л).

«Учора депутати схвалили акцизний законопроєкт, на що ринок відреагував прогнозовано - підняттям цін», - каже співрозмовник видання, зазначивши, що деякі оператори почали змінювати прайси ще вчора ввечері.

«Побачимо, як далі буде рухатися ціна, ринок пального зараз профіцитний, попит залишається низьким плюс до всього знижуються котирування у Європі», - зазначає ще один із опитаних трейдерів.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація