Alfa Romeo готує середньомоторний суперкар

Alfa Romeo готує середньомоторний суперкар

07 серпня 2022
0

Незважаючи на прем'єру кросовера Tonale та роботу над ще одним кросовером, моделлю Brenero, в Alfa Romeo не мають наміру відмовлятися від яскравих та емоційних автомобілів. Топ-менеджмент марки натякнув, що найближчими роками італійський бренд випустить флагманську Alfa Romeo - середньомоторний суперкар, в якому компанія втілить напрацювання зі світу Формули-1. Модель має стати лебединою піснею автомобілів із двигуном внутрішнього згоряння в сучасній історії марки.

Глава Alfa Romeo Жан-Філіп Імпарато після оголошення фінансових результатів концерну Stellantis пообіцяв у першій половині 2023 року представити нову модель. Жодної детальної інформації про майбутню прем'єру топ-менеджер не розкрив, охарактеризувавши її як «дуже захоплюючий, дуже лімітований і дуже дорогий спортивний автомобіль».

Йдеться про середньомоторний суперкар з силовою установкою на базі 2,9-літрового турбомотора V6 від суперседанів Alfa Romeo Giulia GTA та Alfa Romeo Giulia GTAm. Не виключено, що двигун отримає гібридну надбудову, в якій буде реалізовано досвід мотористів Ferrari, які працювали над двигуном для дорожніх моделей, і над гібридною силовою установкою для болідів Формули-1 заводської команди Alfa Romeo F1 Team.

Крім того, співпраця з компанією Sauber у чемпіонаті світу також може знайти своє втілення у технічних рішеннях нового суперкара, а також у роботі над аеродинамікою та налаштуваннями шасі. Очікується, що він отримає повний привід і карбоновий вуглепластиковий кузов, що приховує під собою вуглепластиковий монокок - або перероблений від Alfa Romeo 4C, або адаптований від Maserati MC20. Прем'єра нового суперкара Alfa Romeo має відбутися у 2023 році, а серійним він стане не пізніше 2025 року, коли бренд візьме остаточний курс на електрифікацію модельної гами.

Джерело: Alfa Romeo

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація