Alfa Romeo Sprint відродили у вигляді рестомоду

Alfa Romeo Sprint відродили у вигляді рестомоду

06 червня 2024
0

Португальська компанія Alma представила рестомод, натхненний гоночним болідом Alfa Romeo Sprint «Групи Б». За основу для свого творіння реставратори та тюнери з Португалії взяли популярну масову модель Alfa Romeo Alfasud. У процесі роботи над проектом купе отримало стильний дизайн, посилену ходову частину та потужний силовий агрегат.

Нагадаємо, що в 1982 році італійська компанія Autodelta розробила ралійний прототип на базі моделі Sprint з центральним розташуванням двигуна V6 та розширеним кузовом від стилістів ательє Zagato. На жаль, Sprint, підготовлений за регламентом безкомпромісної «Групи Б», не брав участі у змаганнях, хоча залишив свій слід у серцях фанів Alfa Romeo.

Зразок 2024 року виглядає не менш емоційно, ніж його прототип з 80-х. Кузов Alma Sprint виготовлений з композитних матеріалів, що дозволило знизити вагу до 880 кг. Автомобіль отримав «м'язисті» крила, нові бампери, оригінальні дзеркала та вбудований задній спойлер. «Квартет» фар Hella встановлено в нову перфоровану алюмінієву решітку радіатора.

Салон із численними спортивними елементами з полірованого алюмінію оброблений алькантарою та вельветовою тканиною. Кермо від Zagato вдало поєднується з алюмінієвим важелем КП. Нові «ковші» та змінене положення кермової колонки дозволили покращити ергономіку місця водія, а 4-точкові ремені Sabelt забезпечать безпеку.

Рух Alma Sprint забезпечує опозитний 4-циліндровий мотор об'ємом 1,8 літра, який отримав нові головки циліндрів, ковані поршні, нові елементи ГРМ та пару карбюраторів Dellorto. Потужність двигуна складає 160 к.с. Реалізацію його потенціалу підтримують спортивна 5-ступінчаста коробка передач та диференціал обмеженого ковзання Torsen. Серед технічних особливостей новинки - регульовані амортизатори, покращені гальмівні механізми з вентильованими дисками збільшеного діаметра та інші спортивні компоненти, що спрямовані на покращення швидкісних та динамічних характеристик автомобіля.

Alma планує виготовити лише 20 спортивних автомобілів Sprint для фанатів швидкості, при цьому в компанії обіцяють, що кожен автомобіль буде унікальним завдяки різноманітній наявності пропонованих опцій. Перші покупці зможуть отримати свої екземпляри у третьому кварталі цього року. Ціни стануть відомі ближче до початку продажу.

Джерело: Авто Центр
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація