Alfa Romeo Tonale прийняли на службу до поліції Італії

Alfa Romeo Tonale прийняли на службу до поліції Італії

29 червня 2023
0

У гібридного кросовера Alfa Romeo Tonale з'явилася поліцейська версія. Традиція забезпечувати італійських карабінерів спецтранспортом у Alfa Romeo зародилася у 1951 році. Саме тоді на службу італійську поліцію прийняли 1900 M Matta. Протягом багатьох років там побували Alfetta, Alfa Romeo 90, Alfa Romeo 155 та інші моделі бренду. У музеї компанії «поліцейським» моделям відведено окремий стенд - «Alfa Romeo в уніформі». Можливо, згодом до них приєднається й Alfa Romeo Tonale.

Перший кросовер уже передано поліцейським, а до кінця 2024 автопарк карабінерів поповнять 400 гібридів Alfa Romeo Tonale. Автомобіль доопрацювали під специфіку роботи карабінерів. Зокрема, перепроєктували салон, щоб у ньому могли розмістити спеціальне обладнання, бронежилети та зброю. Також передбачено одиночну камеру для транспортування затриманих. Кузов кросовера частково захистили бронею та встановили сині проблискові вогні та сирену. Ліврея виконана у традиційних червоно-синіх кольорах із білим дахом.

Alfa Romeo Tonale укомплектований гібридною силовою установкою на базі 1,5-літрового 4-циліндрового двигуна потужністю 163 к.с. Коробка - 7-ступінчаста автоматична ТСТ із подвійним зчепленням.

Alfa Romeo не єдиний автовиробник, який забеспечує карабінерів автомобілями. З 2015 року на службі в італійській поліції перебуває Seat Leon. Від «цивільної» моделі він відрізняється переналаштованою підвіскою, броньованим кузовом та комплектом спеціального обладнання.

Також поліцейські версії є у Ford Explorer та Dodge Charger. Але поступово у «паливному» поліцейському автопарку починають з'являтися гібриди та електромобілі.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація