Американські НПЗ у вересні скоротили постачання ДП в Європу

Американські НПЗ у вересні скоротили постачання ДП в Європу

17 жовтня 2023
0

У вересні обсяги надходжень дизельного пального з США в порти країн ЄС зменшилися на 21%, до 346 тис. тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Скорочення постачань на Європейський континент зумовлено підвищеним попитом на дистиляти в країнах Центральної і Південної Америки, де минулого місяця тривав сезон збору цукрової тростини, кукурудзи й інших культур.

У вересні відвантаження дизпального зі Штатів до Центральної, Південної Америки й країн Карибського Басейну зросли на 30%, до 3,1 млн.

Тоді ж спостерігалося зменшення обсягів надходження американського дизпального в Іспанію з 98 тис. тонн до 20 тис. тонн. Також скоротилися прямі постачання продукту в Польщу.

Минулого місяця обсяги надходжень американського дизпального в польські порти зменшилися зі 164 тис. тонн до 37 тис. тонн. У вересні продукт із США обсягом 40 тис. тонн також надходив у Латвію. Скорочення постачань дизельного пального в Польщу позначилося на обягах імпорту продукту в Україну.

Згідно з даними Консалтингової групи «А-95», у вересні українські компанії придбали 29 тис. тонн продукту американського походження, що на 30% менше порівняно з серпнем.

Попри скорочення постачань із США загальний обсяг імпорту дизпального в ЄС за підсумками вересня збільшився. Минулого місяця в порти європейських країн надійшло 3,76 млн тонн продукту, це на 3% більше порівняно з серпнем. Зростання імпорту відбулося за рахунок суттєвого зростання обсягів постачань індійського дизпального. Минулого місяця надходження продукту з Jamnagar Refinery в порти країн ЄС потроїлися й склали 1,05 млн тонн.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація