АМКУ почав розслідувати причини дефіциту пального на ринку

АМКУ почав розслідувати причини дефіциту пального на ринку

13 травня 2022
2

Антимонопольний комітет вважає суперечливими дані, які він отримує протягом останніх двох тижнів про ситуацію на ринках пального із загальнодоступних джерел, від споживачів та від органів влади, і вирішив розслідувати те, що відбувається. Про це йдеться у повідомленні відомства.

«З одного боку, начебто пальне наявне на ринку є у достатніх обсягах, а з іншого ми спостерігаємо, що окремі оператори не здійснюють реалізацію продукції через роздрібну мережу АЗС, а там, де продажі відбуваються - черги можуть досягати «декількох кілометрів»», - вказують у АМКУ.

У зв'язку з цим там розпочали дослідження дотримання учасниками ринку роздрібного продажу палива вимог законодавства щодо захисту економічної конкуренції.

«Мета - з'ясувати, чи були/є об'єктивні причини для критичної ситуації, що склалась на ринках роздрібної реалізації пального, зокрема, що стосується обмеження пропозиції протягом квітня - травня 2022 року, чи криза могла бути спричинена змовою найбільших гравців ринку», - йдеться у повідомленні.

Першим заходом у рамках дослідження стала робоча зустріч із представниками найбільших мереж автозаправних станцій в Україні, що відбулася 12 травня в АМКУ.

«Наша мета - у стислі терміни з'ясувати причини виникнення дефіциту на ринку пального та дати суспільству об'єктивну, неупереджену картину щодо цієї ситуації», - зазначила заступник голови комітету - державна уповноважена Анжеліка Коноплянко.

У свою чергу, під час зустрічі представники бізнесу коротко розповіли про ситуацію в галузі та проблеми, які, за їхніми словами, заважають швидко вирішити проблему з дефіцитом палива.

Йшлося, зокрема, про неможливість швидкої перебудови логістичних ланцюжків за кордоном під потреби українського ринку та державне регулювання цін на пальне. Також вони висловили готовність надавати інформацію та сприяти роботі комітету.

Джерело: delo.ua

Обговорення новини

deavy  

Пального нема, бо розбомбили сховища. Але за 60-70-80 грн. за літр є все.

Обмеження 10-20 литрів на авто. Але за готівку та без касового чеку (і знову за 60+ грн. за літр) - лийте скільки влізе.

Талони продаємо тільки офиційно юридичним особам по 200л мінімум. Але, знову ж таки, тут в нас поруч офіс, там, знову ж таки, можна придбати дрібний отп від 10л і також за готівку без чеку.

Цікаво, хто зрештою "порєшаєт" - ринок чи влата зі своїм державним регулюванням? Я думаю, що все ж таки ринок.

+3ВІДПОВІСТИ  
deavy  

deavy, забув додати, що нормальні АЗС також є, але там треба стоят в черзі половину дня, а потім паливо закінчується, тому що є хитромудрі чорти, які наливають по 10 разів ходять на АЗС та заливають всі ємності, які можуть знайти.

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація