Анонсовано флагманський кросовер Volvo EX90

Анонсовано флагманський кросовер Volvo EX90

22 вересня 2022
0

Volvo оголосила про плани представити 9 листопада флагманський електромобіль EX90, який має замінити повнорозмірний бензиновий кросовер преміум-класу XC90. До 2030 року компанія Volvo має намір перейти на випуск лише електричних автомобілів.

Напередодні анонсу компанія розкрила низку подробиць про новий кросовер. Згідно з її заявою, новинка буде оснащена «одним з найпередовіших наборів датчиків на ринку», включаючи вісім камер, п'ять радарів, 16 ультразвукових датчиків та передовий лідар. Volvo також повідомила, що лідар EX90 буде мати дальність дії 250 м і зможе виявити при русі на високій швидкості такий предмет, як автомобільна шина «на темній дорозі на відстані 120 м».

Зауважимо, що дві камери розмістяться в салоні електромобіля та відстежуватимуть погляд водія, щоб визначити, чи стежить він за дорогою чи його реакції загальмовані, що буває у разі алкогольного сп'яніння. Якщо водій відвернеться, камери зафіксують це і автомобіль видасть серію попереджень, покликаних повернути увагу водія на дорогу. Якщо він не зреагує на попередження, автомобіль почне уповільнюватися, зрештою повністю зупиниться на узбіччі та активує аварійні вогні.

EX90 також стане першою моделлю, оснащеною новою удосконаленою системою допомоги водію Volvo Ride Pilot, яка дозволить автомобілем рухатися шосе без втручання водія. Ця функція буде запущена в Каліфорнії як підписка після схвалення регулюючими органами штату.

На сьогоднішній день портфоліо Volvo включає два електромобілі з великим запасом ходу: XC40 Recharge, що надійшов у продаж у 2021 році, та C40 Recharge цього року випуску. На середину цього десятиліття компанія планує продати 600 тис. електромобілів.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація