Apple не зможе створити автомобіль - директор Volkswagen

Apple не зможе створити автомобіль - директор Volkswagen

24 червня 2022
1

Уже кілька років циркулюють чутки, що Apple розробляє свій власний електромобіль. І хоча проєкт зараз знаходиться в роботі, не всі вірять, що це шлях, яким захоче піти виробник iPhone. Наприклад, директор Volkswagen стверджує, що Apple навряд чи випустить власний автомобіль. Компанія швидше інвестує зусилля в «цифрову кабіну».

Якщо генеральний директор Volkswagen Герберт Дісс має рацію, то Apple працює не над повним автомобілем, а над програмним забезпеченням для автомобілів інших виробників. Це програмне забезпечення зробить її продукти більш невід'ємною частиною водіння в сучасних автомобілях.

Дісс пояснив на технологічній конференції hub.berlin, що інвестування Apple в автомобіль «було б великим зусиллям», тому технологічний гігант із Купертіно міг би зрештою вирішити зосередитися на програмному забезпеченні, наприклад, на розвиненій версії CarPlay.

Справді, Apple оголосила про нове покоління CarPlay на WWDC. При цьому компанія пообіцяла повністю оновлений досвід, коли нове програмне забезпечення буде готове.

Якщо порівнювати з наявною версією CarPlay, нова версія отримає доступ до більшої кількості функцій автомобіля, з клімат-контролем і кондиціонером включно, а Siri забезпечить голосову підтримку для всіх.

Крім того, CarPlay зможе працювати на всіх дисплеях всередині автомобіля, тому система також може відображати важливу інформацію, разом із поточною швидкістю, прямо на приладовій панелі.

Apple заявляє, що співпрацює з виробниками автомобілів, щоб вивести цю нову версію CarPlay на ринок наприкінці 2023 року. Тому перші автомобілі, оснащені нею, повинні стати доступними в 2024 році.

Що стосується Apple Car, джерела, раніше говорили, що автомобіль буде випущений не раніше 2025 року. На даний час Apple, як кажуть, обговорює угоди з постачанням компонентів з низкою компаній, перед тим як прототип, який може бути створений у якийсь момент у 2023 році.

Джерело: Tech Today

Обговорення новини

deavy  

Свого часу топ-менеджери Nokia казали, що Apple не зможе створити власний телефон.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація